Românii își vor petrece concediul în România în 2020, estimează Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență chiar recomandă ca după ridicarea restricțiilor concetățenii noștri să nu părăsească țara, pentru că situația se poate oricând schimba în Europa, dar și la noi. Este cel mai sigur turismul în România și reprezintă o gură de aer pentru industria de profil și micii întreprinzători.

Românii își vor petrece concediul în România. Doar așa nu ar mai exista riscul ca românii să fie blocaţi prin aeroporturi aglomerate, a explicat Raed Arafat.

„Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa acasă. Adică acasă, în România, nu acasă la ei neapărat, dar în România. Şi asta din două motive: este mult mai uşor să lucrezi la acest lucru şi eviţi să stai blocat undeva printr-un aeroport. Doi, este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum, în această perioadă. Când va începe şi cum va fi, chiar nu pot să vă spun până nu vedem evoluţia virusului. Însă clar că nu din 1 mai, asta este clar”, a spus Raed Arafat, joi seară, la Antena 3.

Președintele României a anunțat data de 15 mai dar unii români au început deja de pe acum să nu mai țină seama de ordonanțele militare, declara șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Chiar dacă s-a anunțat că vor fi unele măsuri după 15 mai, Președintele a spus că nu se va renunța total, noi vedem că unii au înțeles că relaxarea a început deja și nu respectă măsurile. Atenție, mai avem vreo 3 săptămâni. Aici vedem pericolul. O schimbare a situației poate schimba și măsurile”, a spus Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *