Rușii nu mai au resurse pentru ofensive noi în războiul din Ucraina, așa că se vor concentra pe regiunea Donbas, susține fostul comandant al armatei SUA în Europa. „Nu va mai exista o a treia fază a războiului anul acesta” crede generalul Ben Hodges. Rusia nu mai are capacitatea pentru alte ofensive, pentru că și-a mobilizat toate resursele în acest război.

Războiul concentrat în Donbas ar putea să dureze până la finalul anului în curs, consideră generalul Hodges.

Ei bine, ceea ce am văzut în ultimele șapte săptămâni a fost, desigur, un efort prost gestionat de Rusia. Și-au supraestimat total capacitatea. Nu au fost pregătiți pentru lupta în care au intrat. Ucrainenii i-au învins la fiecare pas. Așa că, bineînțeles, Rusia s-a retras acum din majoritatea locurilor și se concentrează pe regiunea Donbas”, a precizat Ben Hodges, potrivit CBS, citat de B1Tv.

Tocmai din acest motiv, el spune că rușii nu vor avea capacitatea să desfășoare alte ofensive, însă luptele actuale vor continua, în special „atâta timp cât vor avea rachete cu care să ucidă civilii nevinovați din Ucraina”.

Oficialul american susține că lipsa de resurse, dar și loviturile primite de armate rusă i-a îndemnat pe aceștia să bombardeze civilii și clădirile rezidențiale.

Sincer, nici măcar nu pot construi tancuri noi, deoarece sancțiunile restricționează tipurile de piese pe care trebuie să le aducă pentru echipamentele militare noi care să le refacă capacitatea de a lansa operațiuni ofensive suplimentare, în special spre Odesa, de exemplu, sau Kiev. Nu-i văd având potențialul pentru asta în acest an”, a mai declarat el, potrivit sursei citate anterior.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *