Armata rusă nu mai are resurse să susțină războiul din Ucraina
Armata rusă nu mai are resurse să susțină războiul din Ucraina

Armata rusă nu mai are resurse să susțină războiul din Ucraina și este în pericol să lase apărarea teritorială descoperită, pentru că și-a implicat majoritatea trupelor în conflict, Mai mult, acum este nevoită să apeleze la mercenari, dar chiar și așa viitorul este incert pentru planul gândit de Vladimir Puțin estimează cotidianul Daily Mail într-o analiză.

Cele mai mari probleme pentru armata rusă în acest moment sunt date de provocările privind suplimentarea trupelor. Experții militari din SUA estimează că Rusia a angajat între jumătate și trei sferturi din totalul forțelor sale terestre în Ucraina și toți sunt deja implicați în lupte.

Unele unități „de rezervă” vor fi implicate în misiuni active în altă parte, în timp ce altele vor fi pentru apărarea teritorială – lăsând țara vulnerabilă la atacuri dacă sunt trimise în străinătate.

Armata rusă nu mai are resurse iar 0 opțiune disperată pentru Rusia este aducerea de întăriri din locuri îndepărtate, precum Siberia de Est, Flota Pacificului și Armenia. Asta se adaugă luptătorilor sirieni și mercenarilor plătiți – sute de membri ai controversatului grup Wagner – care a fost deja implicat în luptă.

Marea Britanie crede că astfel de întăriri vor fi probabil folosite pentru a menține teritoriul ucrainean deja capturat de Rusia, ceea ce ar elibera apoi unități obișnuite pentru noi atacuri – aproape sigur vizând orașe importante precum Kiev, Harkov, Odesa și Cernihiv. Un alt obiectiv ar fi probabil încercuirea unui număr mare de forțe ucrainene în Donbas, răspândite de-a lungul vechii linii de front cu grupuri rebele susținute de ruși.

Dar nu este clar dacă aceste întăriri vor fi eficiente. Unele trupe ar putea să întârzie săptămâni pentru a ajunge pe front, în timp ce mercenarii sirieni sunt probabil slab pregătiți și neobișnuiți cu terenul și clima din Europa de Est. Între timp, Ucraina susține că îi contraatacă cu succes pe oamenii lui Putin și „schimbă radical” câmpul de luptă.

Temeri că Rusia trimite soldați abia înrolați pe frontul din Ucraina

Există, de asemenea, temeri că Rusia ar putea folosi recrutarea în masă pentru a inversa valul bătăliei în favoarea sa. Astfel de temeri au stârnit zvonuri în urmă cu două săptămâni, că Putin era pe cale să declare legea marțială pentru a împiedica bărbații să părăsească țara înainte de a-i pune în serviciu în Ucraina.

Putin a negat astfel de planuri, spunând că nu erau trimiși pe front niciun recrut – deși la scurt timp, armata rusă a fost nevoită să admită contrariul.

Ben Hodges, un general în retragere al SUA, care scrie pentru Centrul pentru Analiza Politicii Europene, subliniază că următoarea rundă de recrutare este programată pe 1 aprilie, când aproximativ 130.000 de tineri vor fi introduși în forțele armate. De asemenea, Rusia a schimbat regulile de recrutare.

Estimările exacte ale victimelor din rândul soldaților ruși sunt aproape imposibil de găsit. Ucraina spune că 13.800 de bărbați au fost dați dispăruți, în timp ce SUA și Europa au scăzut cifra – până la 6.000. Moscova însăși a recunoscut doar 500 de victime, o cifră pe care nu a actualizat-o de săptămâni întregi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *