Bile extinctoare au fost montate în spitalele bucureștene, la inițiativa primarului Nicușor Dan. Acestea au rolul de intervenție automată în cazul incendiilor, și se autoactivează în contact cu flacăra deschisă. Au fost deja montate în toate spitalele coordonate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

În cele 19 spitale din București administrate de primărie au fost montate bile extinctoare care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă și sting focul, a anunțat Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Pentru a preveni incendiile în cele 19 spitale bucureştene administrate de Primăria Capitalei, am hotărât să folosim bile extinctoare. ASSMB a cumpărat 3.792 de bile extinctoare, care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă şi sting focul. Am semnat recepţia pentru aceste produse, care au o garanţie de 5 ani, iar ele au fost deja distribuite şi montate”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați, a explicat Nicușor Dan.

Primarul a distribuit şi un clip video pentru a demonstra cum funcţionează dispozitivele.

Până în toamna anului trecut s-au înregistrat cel puțin zece astfel de tragedii, multe dintre ele cu victime, pentru că în multe spitale din România nu existau sisteme antiincendii iar instalațiile electrice erau vechi, suprasolicitate de aparatura necesară terapiei intensive. La aceasta se adăuga și prezența oxigenului în concentrație mare în atmosferă, necesar bolnavilor de COVID.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *