Salariul lui Lucian Romașcanu. Liderul senatorilor social democrați a dezvăluit câți bani câștigă lunar în calitate de parlamentar, cu toate beneficiile. Romașcanu susține că merită cu vârf și îndesat fiecare bănuț.

Potrivit senatorului, un parlamentar câștigă lunar aproximativ 2.000 de euro pe lună, la care se adaugă bani pentru diurne, transport și salariile celor din biroul parlamentar . „Nu există sporuri. Sunt doar diurne care se mai iau în funcție de lucrări și niște sume forfetare cu care îți plătești angajații de la biroul parlamentar, transport ș.a.m.d”, spune Lucian Romașcanu.

Salariul lui Lucian Romașcanu. Social-democratul este de părere că un parlamentar ar trebui să fie bine plătit pentru a evita „tentațiile din partea lumii gri”. „Nu știu cât ar însemna asta, dar ar trebui să fie bine plătit și societatea ar trebui să înțeleagă acest lucru”, afirmă Romașcanu într-un interviu acordat PsNews.

Un parlamentar nu are spor și aici este altă discuție. În România, un parlamentar are un salariu raportat la salariul minim, dar care este de doi sau trei ani înghețat, deci deși a crescut salariul minim indemnizația parlamentarilor și a demnitarilor a fost înghețată, ceea ce este OK în contextul dat. Un parlamentar câștigă în jur de 2.000 de euro pe lună. Nu există sporuri. Sunt doar diurne care se mai iau în funcție de lucrări și niște sume forfetare cu care îți plătești angajații de la biroul parlamentar, transport ș.a.m.d. Singurul lucru pe care vreau să îl spun este că și aici ne aflăm într-o situație de ipocrizie, pe de o parte a Parlamentului și a conducerii, și pe de altă parte vorbim despre o stare de supărare justificată a oamenilor care duce la un cerc vicios.

Parlamentul are o imagine proastă sau foarte proastă pentru că am avut tot felul de arătări prin Parlament, mare lucru nu s-a făcut. PSD a încercat, avem 70% oameni noi pe listă, profesori, doctori, rectori universitari. Dar să nu uităm că acești oameni trebuie să câștige suficient de bine cât să nu mai aibă în minte și altceva. Eu vă spun cazul meu. Am lucrat în media 20 de ani și cel mai mare salariu pe care l-am avut pe cartea de muncă a fost 7.000 de euro pe lună. Vine momentul în care spui că vrei să faci ceva pentru societate. Mi-am făcut ce am avut de făcut, am o casă rezonabilă, copiii sunt bine la școală, hai să intrăm în Parlament. Și te duci în Parlament și câștigi 500. Dacă ar fi după imaginea pe care o avem, oamenii ar spune că nu ne merităm nici măcar leafa asta. Nu este în regulă. Dacă vrei să ai oameni dedicați, cu talent și lipsa oricărei tentații din partea lumii gri, ar trebui să fie bine plătit. Nu știu cât ar însemna asta, dar ar trebui să fie bine plătit și societatea ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a declarat Lucian Romașcanu.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul