https://www.b1tv.ro/eveniment/ce-au-patit-politistii-care-l-au-lasat-pe-vlad-pascu-sa-conduca-drogat-sanctiunea-maxima-diminuarea-salariului-cu-20-timp-de-trei-luni-desi-100-tragedia-putea-fi-evitata-1442255.html
https://www.b1tv.ro/eveniment/ce-au-patit-politistii-care-l-au-lasat-pe-vlad-pascu-sa-conduca-drogat-sanctiunea-maxima-diminuarea-salariului-cu-20-timp-de-trei-luni-desi-100-tragedia-putea-fi-evitata-1442255.html

Polițiștii implicați în cazul lui Vlad Pascu, fiul unui milionar care a lovit mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai, drogat fiind la volan, au primit sancțiuni minime, pentru că existau multiple modalități pentru a-l împiedica pe acesta să se urce la volan sub influența stupefiantelor.

Conform raportului efectuat de Corpul de Control al Ministerului de Interne, doi polițiști au fost sancționați cu diminuarea salariului cu 20% pentru o perioadă de trei luni, în timp ce alți polițiști și ofițeri implicați nu au primit sancțiuni.

Polițiștii au fost criticați pentru nereușita de a împiedica să conducă pe Vlad Pascu, în ciuda faptului că acesta fusese oprit de două ori înainte de accident. Într-un caz, șeful Poliției Rutiere Constanța, comisar-șef Constantin Stoian, l-a oprit pe Pascu pentru că nu avea poliță RCA, dar nu i s-a aplicat nicio sancțiune, transmite B1TV.

Mai mult, un apel la 112 care semnala că șoferul posibil să fie beat sau drogat nu a fost gestionat eficient, iar operatorul 112 a primit o sancțiune disciplinară pentru aceasta.

Când mașina lui Pascu a fost oprită din întâmplare de o patrulă, polițistul în cauză nu a ridicat plăcuțele de înmatriculare ale mașinii și nu a efectuat un test antidrog, așa cum era procedura. Acest polițist a fost sancționat cu diminuarea salariului.

Șeful Poliției Mangalia de atunci, cms-șef Dragoș Cristea, a fost și el sancționat cu diminuarea salariului pentru că nu a asigurat disponibilitatea unui echipament necesar testării antidrog. El și-a dat ulterior demisia din funcția de șef al Poliției Mangalia, revenind la postul de adjunct.

În contrast, chestorul Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța la momentul respectiv, nu a primit nicio sancțiune. Potrivit informațiilor furnizate de IGPR, el a continuat să lucreze în poliție, fiind pus la dispoziția unității ca urmare a renunțării voluntare la funcția de inspector-șef.

Sancțiunile aplicate polițiștilor au fost considerate minime în raport cu gravitatea situației și cu consecințele tragediei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *