Școlile se vor închide doar dacă spitalele și secțiile ATI vor fi sub o presiune majoră, a spus ministrul educației Sorin Cîmpeanu, parafrazându-l pe colegul său de la sănătate, Alexandru Rafila.

Oricum, trecerea în online va fi pentru „o scurtă perioadă de timp” a precizat ministrul educației într-o emisiune B1TV.

Știți că în Franța am avut zile cu 350.000 de cazuri și ministrul Jean-Michel Blanquer, ministrul (francez) al educației, nu a închis școlile, deși și acolo diversitatea opiniilor este foarte mare. Nu le-a închis nici acum, nici înainte, asta la 350.000 de cazuri. Noi suntem la 8.000 de cazuri. Slavă Domnului, din fericire, cu varianta asta înțeleg că nici noi n-avem… și sper să rămânem în această situație, în care n-avem atât de multe cazuri grave care să genereze blocarea spitalelor” a spus Cîmpeanu.

Tot ministrul Sănătății a spus că în momentul în care va fi o problemă, o presiune majoră pe spitale și pe secțiile de ATI, atunci abia se va lua în considerare și această măsură pe care s-o discute cu noi, cu Ministerul Educației, de trecere în online pentru o scurtă perioadă de timp a școlilor. Este o situație la care n-am ajuns și în care sper să nu ajungem”, a adăugat ministrul educației.

Școlile se vor închide doar la o presiune mare pe ATI. Întrebat care ar fi pragul de infectări de la care s-ar puterea rediscuta menținerea școlilor deschise, ministrul Educației a explicat: „Nu știu să mă pronunț, dar am înțeles foarte bine de la ministrul Sănătății că trebuie legat de presiunea care se pune pe spitale, unul din parametrii care trebuie luați în calcul pentru eventualitatea intrării în online a școlii. Intrare în online, deci vacanță forțată deja a fost dată două săptămâni anul trecut, cu consecințe foarte neplăcute, cu elevii de gimnaziu și liceu care au trebuit să înceapă școala mai devreme, pe 3 ianuarie, cu vacanța intersemestrială care nu există, prima vacanță va fi luată pe 15 aprilie. Deja sistemul de educație a suferit destul”.

Nu putem să mutăm examenele naționale și nu vrem să mutăm examenele naționale de la datele cunoscute, Bacalaureat și Evaluare Națională, și atunci, dacă am fi obligați, vacanță forțată în niciun caz, intrarea în online, de asemenea, generează pierderi”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *