pfizer

Vaccinurile Pfizer nefolosite vor fi trimise de România în Germania, iar în această situație sunt 5 milioane de doze. Acestea vor fi folosite pentru a accelera campania de administrare a dozei booster, a anunţat ministerul federal al sănătăţii, marţi seara.

Vaccinurile vor fi disponibile în Germania după data de 24 ianuarie. Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin – 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna – vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie, relatează agenția dpa, potrivit B1TV.

Vaccinurile Pfizer nefolosite, trimise în Germania. România a atins pragul de 8 milioane de vaccinuri administrate.

România a ajuns marți la pragul de 8 milioane de persoane vaccinate. „Astăzi am depășit pragul de 8.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19, consideră autoritățile sanitare. Astfel, prin vaccinare se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces.

În decursul lunii ianuarie urmează să sosească și prima tranșă de vaccin pediatric anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, conform anunțului făcut luni de Ministerul Sănătății.

În perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată”, a precizat Ministerul Sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *