„Scopul lui este să termine cu Ucraina și apoi va trece mai departe, la România, de pildă”, avertizează  Bill Browder, fondator și director executiv al fondului Hermitage Capital Management, considerat multă vreme inamicul numărul 1 al lui Vladimir Putin.

NATO trebuie să dea Ucrainei ceea ce președintele Zelenski cere cu insistență: o zonă de excludere aeriană, astfel încât Rusia să nu mai ucidă civili, care sunt evident o țintă, declară Bill Browder, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Spotmedia.ro.

„Scopul lui este să termine cu Ucraina și apoi va trece mai departe, la România, de pildă, și să vadă dacă America va fi dispusă să se bată cu Rusia pentru România. Acesta este planul lui. Așa că România ar trebui să susțină chiar acum o zonă de excludere aeriană, pentru ca Putin să nu apuce să ajungă la voi”, explică Browder în interviul mai sus citat.

Despre confruntarea pe care a avut-o cu Vladimir Putin, Browder a povestit-o într-o carte tradusă la Editura Humanitas, „Alerta Roșie. Cum am devenit inamicul numărul unu al lui Putin”.

El nu este chiar așa de bun, de fapt, și nici cei care lucrează pentru el nu sunt. Tot timpul greșim aici, îi supraestimăm puterile, atunci când el, de fapt, nu prea le are. Se bate cu pumnii în piept și face mult zgomot, dar realitatea este că el e gol pe dinăuntru.Nu poate câștiga împotriva Ucrainei, o țară mult mai mică, mai săracă și mai prost echipată. Cu siguranță, nu poate câștiga împotriva Vestului. El blufează, iar noi trebuie să dăm asta în vileag”, explică Bill Browder.

”Putin va folosi armele nucleare”

Întrebat dacă va folosi armele nucleare doar în caz de “amenințări existențiale”, Browder a răspuns:

„El va folosi armele nucleare indiferent dacă există sau nu amenințări. Nu vă mai legați de cuvintele omului acestuia. El va face tot ce are de făcut, iar noi va trebui să facem tot ce putem să-l oprim”, a avertizat acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *