narcel bolos

Plafonul pentru cardul de energie necesar la plata facturilor ar putea fi modificat în lunile următoare, a anunţat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Din octombrie, plafonul ar putea fi extins de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, astfel că 5.000.000 de români s-ar putea încadra pentru a primi ajutor la plata facturilor.

„Într-adevăr, analizăm această posibilitate să vedem cum se implementează tranșa întâi, cea care are termenul scadent luna februarie și cu data de 20 februarie pentru efectuarea plăților.

Dacă se va decide la nivel de coaliție în acest sens, noi pregătim simulările necesare pentru ca să extindem plafonul de venit de la 2000 de lei la 3000 de lei și odată cu aceasta să creștem numărul de beneficiari.

Am avut chiar astăzi discuție cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a-i informa asupra modului în care se derulează mecanismul pentru sprijin în vederea compensării prețului la energie și sperăm să avem în curând această veste bună pentru cei care astăzi sunt sprijiniți în ceea ce privește compensarea prețului la energie”, a anunţat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, luni, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

„Noi termenul de 20 februarie ni-l respectăm și după aceea, probabil în cursul lunilor martie-aprilie facem această analiză în detaliu la nivelul ministerului, cu privire la extinderea plafonului de venit și anunțăm măsura cât de curând.

Noi avem termenul luna septembrie de plată și sigur că această decizie trebuie luată începând cu luna martie-aprilie, să vedem când vom avea calculele finalizate.

Decizia trebuie luată, pentru ca începând cu luna septembrie, să putem să punem forma finală atât pe masa coaliției și aprobarea pentru aceasta prin decizia Guvernului”, a completat Marcel Boloş.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *