centre sociale
Actualitate

Sectorul 1: centre sociale pentru persoanele fără adăpost

Primăria sectorului 1 pune la dispoziția persoanelor fără adăpost trei centre sociale. Astfel, persoanele fără adăpost din sectorul 1 pot fi găzduite de aceste centre sociale în perioada în care condițiile meteo sunt nefavorabile.
Adulții pot fi cazați la Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost (Șoseaua Odăi nr. 3-5), care are capacitatea de 60 de locuri. Copiii vor fi primiți la Complexul Social de Servicii Pinocchio (Str. Minervei nr 31 A).
„De asemenea, pentru mamele cu copii punem la dispoziție Centrul Maternal Sf. Nicolae care oferă posibilitatea găzduirii, ca și celelate două centre, inclusiv pe timpul nopții. Aici beneficiază de hrană, asistență medicală, îmbrăcăminte și materiale de igienă personală”, a precizat primarul sectorului 1.
Mai mult decât atât, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 a fost constituită o echipă mobilă. Aceasta va interveni în cazul copiilor sau adulților care necesită ajutor imediat. Este vorba despre persoanele aflate în situații dificile, care pun în pericol siguranța acestora (copiii străzii/persoanele fără adăpost).
„În paralel, polițiștii locali ai Sectorului 1 vor intensifica patrulele pe străzi pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de condițiile meteo nefavorabile”, a precizat Clotilde Armand.
Bucureștenii pot semnala prezența oamenilor fără adăpost pe străzi la nr. de tel: 021/9540 (Poliția Locală) sau la 0734.454.543 (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului).

Related posts

Clotilde Armand: O mare companie abonată la bani publici în Sectorul 1 a încercat să ne factureze recent servicii la suprapreț. Așa… niște zeci de milioane în plus

Andrada Ionescu

Clotilde Armand: ”Se aude că viitorul prefect al Capitalei va fi Traian Berbeceanu”

Andrada Ionescu

Clotilde i-a chemat la datorie pe consilierii locali ai sectorului 1

Andreea Cristescu

Care sunt candidații alianței USR PLUS PNL pentru Primăria Capitalei

Alina Angelescu

Clotilde Armand: „Vremea dezmăţului şi populismului bugetar din cel mai bogat sector al Capitalei a trecut”

Andrada Ionescu

Consilieri USR PLUS au refuzat să jure cu mâna pe Biblie. Clotilde Armand, poziție contrară față de colegii ei

Andrada Ionescu

Leave a Comment