60 de blocuri
Primăria sectorului 6 și voluntarii înscriși în program vor curăța 60 de blocuri pe săptămână. Ciprian Ciucu a făcut planul pentru operațiunea de curățenie generală care va începe în sectorul 6 al Capitalei.
„Am gândit campania de curățenie generală pe micro-zone (cca. 60 de blocuri) începând cu data 28 februarie”, a anunțat primarul sectorului 6.
Operațiunea va începe cu zona 6 și va continua cu zonele 5, 4, 7, 8, 3, conform hărții din imagine.
„Până la mijlocul verii vom termina TOT SECTORUL 6! Vom acoperi cca. o micro-zonă pe săptămână și vom comunica permanent unde ne aflăm și unde urmează să venim”, a precizat Ciprian Ciucu.
Totodată, Primăria sectorului 6 va planifica acțiuni de curățare a unor obiective importante. Două exemple în acest sens sunt Lacul Morii și Strada Liniei, zone care au mare nevoie de curățenie generală.

60 de blocuri pe săptămână, cu ajutorul voluntarilor

„Operațiunile pe care le vom desfășura sunt următoarele:
1. Campanie de informare pe micro-zonă (cu 1 sau 2 săptămâni în prealabil, prin afișaj la scara blocului și telefoane date administratorilor de bloc, plus postări pe Facebook);
2. Toaletarea copacilor (ziua 1 și 2);
3. Astuparea / asfaltarea gropilor din carosabil (ziua 1 și 2);
4. Reparații, dotări / mobilier urban, scoatere garduri inutile (ziua 3, 4 și 5);
5. Întreținerea spațiilor verzi (ziua 3, 4 și 5);
6. Notificarea făcută cetățenilor pentru a-și muta temporar mașinile în ziua a 6-a pentru a face loc spălării străzilor și trotuarelor (ziua 1 și 2);
7. Spălarea străzilor și a trotuarelor de către operatorul de salubrizare Urban S.A. (ziua 5 și 6);
8. Marcarea locuri de parcare înregistrate la ADP.
Mai este și 9, după ce facem curat, poliția locală va veghea să se mențină! Fiecare asociație de locatari și fiecare proprietar de terenuri și curți va avea grijă de proprietățile care-i revin! Implicare CIVICĂ. Dumneavoastră vă puteți implica și sunteți așteptați”, a explicat Ciucu.
„Va trebui să vă pliați pe programul nostru pentru că vom avea echipe în zonă, putem planifica mașini care să vină să strângă gunoiul adunat! Vă punem la dispoziție unelte și materiale (lopeți, greble, mânuși, saci etc.), veți putea solicita mașini care să ridice gunoiul”, spune primarul sectorlui 6.
Persoanele interesate să participe la această operațiune se pot înscrie utilizând formularul: https://www.primarie6.ro/curateniegenerala/.
Primarul sectorului 6 spune că este cea mai amplă campanie de curățenie generală planificată vreodată în București. „Suntem încrezători, sperăm să vă avem aproape, poate nu va merge totul perfect de la început, testăm, învățăm aplicăm! Și o vom face în fiecare an”, a punctat Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *