Școala Regală
În București, ar putea apărea o nouă unitate de învățământ. „Școala Regală” este proiectul propus de primarul sectorului 1.
În ședința care va avea loc joi, Consiliul Local al sectorului 1 ar putea aproba înființarea noii unități de învățământ. „Școala Regală” ar urma să funcționeze în zona Casa Presei Libere, spune Clotilde Armand.
Conform propunerii primarului sectorului 1, „Școala Regală” va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Până de curând, acolo a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice. Structura  a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.
Imobilul vizat are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp.
Pentru realizarea acestui proiect, este necesar acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Astfel, este necesară schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului respectiv, de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1.
„Ne dorim (…) să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanțială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, și mai multă performanță în educație”, a punctat Clotilde Armand.
Imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administrația Domeniului Public. De asemenea, acesta este inclus în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului Bucureşti.
Imobilul cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp cu o clădire cu S+P+1E şi un teren de 3.000 mp. Pentru acesta din urmă, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018.

Leave a comment

Lasă un răspuns