Clotilde Armand școlile

Clotilde Armand lasă școlile fără pază. Poliția a dat avertisment unităților de învățământ din Sectorul 1. Lumea Politică vă prezintă cifrele dezastrului. Școlile din Sectorul 1 au rămas aproape fără protecție ca urmare a solicitării primarului.

Școlile din Sectorul 1 controlate de poliție

Dispariția agenților de pază din școlile din Sectorul 1 a fost semnalată de părinți către poliție. Decizia prin care Clotilde Armand văduvește școlile de pază este secretă. Oamenii legii au descins în unitățile de învățământ administrate de Primăria Sector 1 și au constatat o parte a dezastrului.

„Activitățile de control desfășurate până în prezent au relevat unele deficiențe cu privire la respectarea legislației incidenței pazei, în cadrul unor instituții de învățământ, context în care au fost aplicate sancțiuni contravenționale și după caz, au fost stabilite sarcini și termene de remediere” se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Poliția a numărat 60 de școli, grădinițe și colegii cu pază insuficientă

Ofițerii de poliție care au verificat paza în școlile administrate de Sectorul 1 au găsit 60 de cazuri în care numărul posturilor de pază a fost diminuat.

Faptul este grav deoarece aceste unități nu mai respectă planul de pază și analiza de risc de securitate fizică. Cele două documente sunt esențiale pentru funcționarea unităților de învățământ. Un număr de 28 de școli generale, tot atâtea licee și patru grădinițe au fost afectate, conform poliției, de măsurile luate de Clotilde Armand la școlile din Sectorul 1.

Cifrele dezastrului sunt mai mari

Surse din poliție au declarat pentru Lumea Politică faptul că aceste cifre sunt raportate la planurile de pază pentru perioada vacanței școlare. Odată cu începerea școlilor discrepanțele dintre necesarul de pază și realitatea din teren este mult mai mare.

Clotilde Armand a dictat o reducere cu 60% a posturilor de pază de la școlile din Sectorul 1. Schimbarea a luat prin surprindere profesorii și părinții care s-au trezit fără agenții de pază care asigurau siguranța elevilor.

Modificările au avut loc în secret. În Primăria Sectorului 1 nu dorește nimeni să discute despre acest subiect, iar directori unităților de învățământ păstrează omerta.

Sarabanda scandalurilor lui Clotilde Armand

Din momentul preluării postului de primar, Armand a ținut-o din scandal în scandal. Totul a început cu „războiul gunoiului”. Primarul nu a mai plătit firma de salubrizare. Efectul a fost resimțit de toți locuitorii care a trebuit să facă slalom printre sacii cu gunoi.

Primarul USR a continuat apoi cu adăpostul de câini pentru care a anunțat că nu mai asigură finanțare. Până la urmă a fost nevoie de intervenția Primăriei Generale pentru dezamorsarea problemei.

Clotilde Armand a continuat sarabanda scandalurilor cu tăierea banilor pentru spitale. Clotilde Armand are o problemă mai veche cu școlile. A urmat încercarea primăriței de a tăia bursele de merit ale elevilor din Sectorul 1. Atunci a fost contrată și de colegii de coaliție de la PNL. Liberalii s-au opus tăierii burselor de merit.

Franțuzoaica a răspuns tot cu un scandal. Ea a evacuat-o din birou pe Ramona Porumb, vice-primarul Sectorului 1.

A urmat răspunsul liberalilor care au reproșat primarului că dorește schimbarea regulamentului pentru parcări din cauza unor interese oculte. Consilierii PNL au arătat că un „voluntar” de la USR elaborează regulamentul de parcări și este, concomitent, președintele unei firme care oferă soluții software pentru parcări.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul