Sfârșitul războiului din Ucraina este prognozat de Cristian Tudor Popescu
Sfârșitul războiului din Ucraina este prognozat de Cristian Tudor Popescu

Sfârșitul războiului din Ucraina este prognozat de gazetarul Cristian Tudor Popescu înaintea datei de 9 mai, dată după care Rusia nu mai are cum să continue ofensiva și va trebui să își proclme victoria. Atunci sărbătoresc victoria împotriva germaniei naziste după Al Doilea Război Mondial, la care trebui adăugată „denazificarea” din prezent.

În fiecare an, pe 9 mai rușii organizează paradă militară pentru a celebra victoria asupra Germaniei naziste. Acum, „Moscova trebuie să proclame a doua victorie a Rusiei împotriva nazismului”, spune gazetarul.

Nu văd cum ar putea continua războiul de distrugere a Ucrainei după data de 9 mai. Atunci, indiferent de starea de fapt, indiferent câți ucraineni și ruși vor mai muri, Moscova trebuie să proclame a doua victorie a Rusiei împotriva nazismului.

Ucraina va deveni un conflict înghețat sau un stat tampon, neutru, între Europa și Rusia, cu regiunile Lugansk, Donețk, Crimeea și Sevastopol având un statut special. Iar Rusia, marea Rusie, va fi practic izolată pe termen nedefinit de civilizația occidentală. Cu sau fără Putin la Kremlin”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.

Gazetarul a mai scris că poporul rus consideră că are un rol mesianic de a salva lumea, „chiar cu prețul facerii țăndări a numitei lumi în cursul operațiunii”. Mulți ruși cred că Occidentul e cel care trebuia salvat. Salvat de corupție, homosexualitate, ateism, de „cruntele dezordini ale libertății și democrației”.

Numai că nimeni nu vrea să fie ”salvat” de Rusia, iar Rusia se încăpățânează să ”salveze” cu forța.

Ucrainenii luptă din răsputeri cu izbăvitorii ruși ca să nu dispară ca nație și țară. Mii dintre ei au fost deja salvați în lagăre de concentrare din Rusia”, a continuat gazetarul, făcând referire la ucrainenii care sunt luați cu forța din țara lor și duși în Rusia.

Acesta s-a mai referit și la tinerii ruși care pleacă „din statul Sfântului Putin în Apusul diavolesc”, asta până când Vladimir Putin va închide granițele țării.

Sfârșitul războiului din Ucraina. Rusia e și va rămâne în Evul Mediu

Am scris Sfântul Putin pentru că legile care pedepsesc cu ani grei de ocnă orice cuvințel, ba chiar și necuvintele, ba chiar și tăcerea ce pun la îndoială calea și adevărul putinice sunt echivalentul pedepselor pentru blasfemie de acum sute de ani.

Marele regizor rus Andrei Mihalkov-Koncialovski, pe care l-am ascultat la București, a formulat o idee de neuitat: „Actorii ruși joacă excepțional Shakespeare aproape mai bine decât cei englezi. Știți de ce? Pentru că Rusia n-a ieșit niciodată din Evul Mediu”.

Și acolo va rămâne, mult după timpul vieților noastre”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *