​​ George Simion vrea ca premierul Marcel Ciolacu să le explice parlamentarilor AUR măsurile fiscale pe care Guvernul și le va asuma în parlament.

„Îl chem joi pe Marcel Ciolacu să-şi prezinte măsurile fiscale în faţa parlamentarilor AUR. Şi a agricultorilor, constructorilor şi micilor întreprinzători”, a scris George Simion, marţi pe Facebook.

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, prevede impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituţiile de credit, eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii, reducerea numărului total de funcţii de conducere, condiţionează acordarea voucherelor de vacanţă de nivelul salariului, limitează nivelul sporurilor.

De asemenea, proiectul Executivului majorează acciza la alcool şi tutun şi instituie impozitul special pe bunurile imobile şi mobile de valoare mare. Documentul a fost făcut public, marţi dimineaţă, de Ministerul Finanţelor

Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți cu parlamentarii UDMR și ai minorităților pentru a discuta pachetul de măsuri fiscale pus în dezbatere publică și pe care Guvernul vrea să și-l asume în Parlament.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *