Sistemul național de avertizare asupra fenomenelor meteo extreme primește o investiție de 246 de milioane de lei, au anunțat reprezentanții Guvernului. Banii vin din fonduri externe, nerambursabile, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Guvernul a aprobat miercuri investiția de 246 de milioane de lei în sistemul național de avertizare asupra fenomenelor meteo extreme

Investiția vizează dezvoltarea sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice severe.

O investiţie estimată la 246 de milioane de lei, care va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, dar şi de la bugetul de stat a fost aprobată astăzi prin hotărâre de Guvern. Este vorba despre aprobarea principalelor caracteristici şi indicatori tehnico-economici aferenţi ai obiectivului de investiţii «Modernizarea infrastructurii de monitorizare şi avertizare a fenomenelor hidro-meteorologice severe în vederea asigurării protecţiei vieţii şi a bunurilor materiale – INFRAMETEO». Prin acest proiect se va dezvolta sistemul naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase”, a afirmat Cărbunaru, la Palatul Victoria, relatează Digi24.

El a precizat că investiţia vizează toate cele şapte centre meteorologice regionale. „Această investiţie poate veni în prevenirea unor situaţii nedorite în care bunuri materiale, dar şi vieţi de oameni ar fi puse în pericol”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul