Situația din România este mai rea ca acum 30 de ani, consideră românii
Situația din România este mai rea ca acum 30 de ani, consideră românii

Situația din România este mai rea ca acum 30 de ani, consideră două treimi din români. Potrivit unui sondaj INSCOP dat publicității de Remus Ștefureac, 63% dintre români cred că situaţia generală a ţării este mai rea ca acum 30 de ani.

Astfel, aproape două treimi dintre români cred că situaţia generală a ţării este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani, relatează B1TV.

Situația din România este mai rea ca acum 30 de ani. 63% dintre români cred că situaţia generală din România este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani, 23,4% consideră că este mai bună, 9,3% – la fel, iar 4,3% – nu ştiu sau nu au răspuns, arată datele sondajului INSCOP.

Chestionaţi cum cred că va fi situaţia generală peste 30 de ani, în 2050, 44,6% dintre români au răspuns că va fi mai rea, 30,9% – mai bună, 11,6% – la fel ca până acum şi 12,9% – nu ştiu sau nu au răspuns.

sondaj inscop

Datele sociologice surprind un pesimism cronic teribil al populaţiei României în care prezentul este perceput ca fiind mult mai rău decât trecutul din urmă cu 30 de ani, iar viitorul de peste 30 de ani este perceput drept mai rău decât prezentul”, a scris directorul INSCOP, Remus Ştefureac, pe Facebook.

Spre comparaţie, în 2014, într-un sondaj «Barometrul INSCOP – Adevărul despre România», doar 12% spuneau că viaţa va fi mai rea peste 25 de ani, şi doar 40% că viaţa atunci era mai rea decât înainte de 1989.”

Acesta a precizat că datele sociologice pe care le-a prezentat fac parte dintr-un sondaj INSCOP Research sprijinit de STRATEGIC Thinking Group şi au fost culese telefonic, între 2 şi 5 septembrie, pe un eşantion de 854 de respondenţi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *