Soldații ruși decedați în războiul din Ucraina ar putea să treacă de cifra de 40.000 în luna iunie, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Președintele țării invadate de ruși spune că ofensiva este țintă în loc de pierderile armatei invadatoare.

Scopul tactic al ocupanţilor nu s-a schimbat. Ei atacă în Severodoneţk, unde au loc lupte crunte pentru fiecare metru de pământ. Şi atacă spre Lisichansk, Bahmut, Sloviansk şi aşa mai departe.

Armata rusă încearcă să desfăşoare forţe de rezervă în Donbas. Însă ce rezerve au ei acum? Se pare că vor arunca în bătălie recruţi pregătiţi slab şi pe cei strânşi prin mobilizarea ascunsă. Generalii ruşi îşi văd oamenii pur şi simplu ca fiind carne de tun în dorinţa lor de a fi în avantaj numeric. Şi asta înseamnă un lucru: Rusia poate depăşi pragul de 40.000 de soldaţi morţi în iunie. Ei nu au mai pierdut atâţi oameni în niciun alt război în multe decenii”, a spus Zelenski, duminică, relatează B1TV.

Consecințele negative ale războiului din Ucraina afectează 1,6 miliarde de oameni, a avertizat miercuri șeful Națiunilor Unite, Antonio Guterres, care a prezentat un al doilea raport al organizaţiei cu privire la repercusiunile internaționale ale conflictului armat, informează The Moscow Times.

Raportul solicită stabilizarea prețurilor record la alimente și carburanți, implementarea rețelelor de siguranță socială și creșterea sprijinului financiar pentru țările în curs de dezvoltare.

Numărul persoanelor în situație de insecuritate alimentară s-a dublat de la 135 de milioane înainte de pandemie, la 276 de milioane în doar doi ani. Efectele războiului ar putea împinge acest număr la 323 de milioane.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *