Sondaj alegerile parlamentare 9 iunie. Alianța Dreapta Unită, la câteva procente în urma alianței de guvernare
Sondaj alegerile parlamentare 9 iunie. Alianța Dreapta Unită, la câteva procente în urma alianței de guvernare

La alegerile europarlamentare din 9 iunie, alianța PSD-PNL ar obține doar 31,6% din voturi, arată un sondaj realizat de AtlasIntel. Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și FD, ar obține 24,6%. AUR s-ar clasa abia pe locul 3, cu 19.9%. Sondajul mai relevă că peste jumătate dintre români consideră că alianța între PSD și PNL a fost o idee proastă.

Intenția de vot la alegerile europarlamentare:

Alianța PSD-PNL – 31.6%

Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, FD) – 24.6%

AUR – 19.9%

SOS România – 8%

UDMR – 4.9%

REPER – 3.3%

PRO România – 3%

PUSL – 2.4%

alt partid – 1.5%

PNȚCD – 0.8%

Alianța PSD-PNL este votată mai mult de persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, ADU primește cele mai multe voturi de la cei între 40 și 49 de ani, iar AUR e partidul care ia cele mai multe voturi de la tinerii între 18 și 29 de ani, transmite B1TV.

Sondajul mai arată opinia românilor în legătură cu partidele suveraniste/naționaliste: aproape jumătate cred că acestea „sunt cu siguranță o problemă”, în timp ce 19.2% spun că „sunt mai degrabă o soluție”.

Potrivit sondajului AtlasIntel, peste jumătate dintre români consideră că alianța între PSD și PNL nu a fost o idee bună și doar 35% au o părere favorabilă. Românii văd creșterea taxelor ca fiind cea mai mare greșeală a Guvernului PSD-PNL, în timp ce 34.7% nu văd nicio realizare pozitivă. Totuși, 20% sunt de părere că plafonarea prețurilor în energie e principala realizare a Guvernului.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 aprilie – 9 aprilie pe un eșantion 1.764 respondenți, prin metoda „recrutare digitală aleatorie” și are o marjă de eroare de +-2%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *