Octavian Jurma, devenit cunoscut pentru explicațiile lui mai mult sau mai puțin științifice din timpul pandemiei și panica indusă populației, s-a înscris pentru a candida la alegerile parlamentare.

Personaj necunoscut pe scena politică din România, a reușit să strângă semnături pentru a se înscrie la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie 2024. Acesta are o licență în medicină, dar nu a profesat niciodată. În timpul pandemiei Covid-19, Jurma a devenit un specialist autoproclamat al sănătății, făcând declarații care provocau panica și anunțând apocalipsa. Jurma a fost promovat intens de mai multe televiziuni, deși nu are experiență practică în medicină. El a fost unul din teoreticienii COVID care anunțau cea mai mare catastrofă din cauza virusului, ieșind cu declarații care provoca panică, transmite PsNews.

Săptămâna trecută am avut 632 decese și o medie de 90 de decese pe zi. Săptămâna trecută un român a fost ucis de COVID-19 la fiecare 15 minute. În această săptămâna un român este ucis de COVID-19 la fiecare 10 minute”, spunea Jurma, în 2022.

În 2021, Jurma chiar spunea că un român murea la fiecare 4 minute și că 200.000 de oameni vor simți „gheara morții”.

(…)cel puţin 200.000 de români vor simţi gheara morţii sfârtecând plămânii şi trupul lor lăsându-i cu sechele pe viaţă”, preciza actualul candidat independent.

Pe site-ul său, Jurma se prezintă ca fiind „medic doctor” la profesie și „referent specialitate” la ocupație. Acesta a fost consilier onorific la Ministerul Sănătății în perioada în care USR a controlat acea instituție și a solicitat ajutorul Ioanei Mihăilă, fost ministru USR, într-un dosar DNA, transmite PsNews.

Jurma a fost promovat de mai multe site-uri de știri și televiziuni ca fiind „biostatistician”, „epidemiolog”, „medic” sau „cercetător”, dar în realitate nu a lucrat niciodată în medicină. Acesta a declarat pe Facebook că experiența sa profesională este în „afaceri și marketing online și offline”.

Pe site-ul său, Jurma face campanie cu comentariile de pe Facebook, în timp ce nimeni nu știe exact unde a lucrat acesta, pentru că nu și-a prezentat public CV-ul. De pe un alt site aflăm că este „specializat în neuroștiințe”, deci nicio legătură cu virușii sau epidemiile, pentru a fi considerat „epidemiolog”.

Jurma spune că scopul său este simplu, să obțină sprijinul Uniunii Europene pentru a menține accesul românilor la servicii esențiale în următoarele domenii: sănătate, educație și siguranță. Acesta promovează „România sinergistă”, care este un fel de proiect cu influențe masonice și monarhiste. Jurma face și numeroase greșeli gramaticale pe site-ul său, unde vorbește despre „proiectul” cu influențe monarhiste.

Descoperim că ciuma roșie (n.r. comunismul pentru Jurma, nu PSD) nu este originară din Rusia ci a fost adusă din Germania de Lenin, un agent al Germaniei în timpul Primului Război Mondial. Continuind (n.r. greșeală care apare pe site-ul lui Jurma) investigația în Germania vom afla într-un final că pacientul zero este Karl Marx, un obscur filozof german”, scria Jurma, în 2018.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *