Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare
Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare

Ies la iveală detalii incredibile din pledoariile fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu și ale partenerei sale de viață Adriana Nica în fața judecătorilor eleni. Sorin Oprescu a susţinut că este nevinovat și a vorbit şi despre condițiile grele din penitenciarele din România. În timp ce Nica a declarat că fostul edil a primit ”o condamnare la moarte”.

„În legătură cu spitalul, domnule preşedinte, pot să vă spun că sunt condiţii care nu poartă numele de infrastructură penitenciar pentru un om civilizat. Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inşi cazați, nu există spaţiu de filmare.

Cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez, adică tot ce nu aveam voie să mănânc. Ce să aleg dacă într-o zi erau cartofi şi într-o zi orez? Dacă îţi aduce familia câte ceva, dar se strică că nu ai frigider. Vreau să spun că în cazul în care dumneavoastră veți hotărî să mă trimiteți în România, nu este nicio exagerare, nici una din căile de atac probabil că vor fi aprobate post-mortem. Există un doctor care vorbeşte de la 4 metri jumate şi te trimite la spital în momentul când îşi dă seamă că s-ar putea să se stingă bolnavul”, le-a spus Sorin Oprescu magistraților eleni.

„Plătesc acum această nesupunere pe care toată viaţa mea am considerat-o că nu poţi să faci ceva bun pentru oameni stând în genunchi. Sunt condamnat la 10 ani de zile de pușcărie pe un denunț, unul singur, în care denunțătorul, la rândul lui fiind denunțat”, a mai spus Sorin Oprescu, potrivit antena3.ro.

Adriana Nica: „Practic el a primit o condamnare la moarte”

Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu a vorbit despre detenție ca despre o condamnare la moarte.

„Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice, care necontrolate duc la moarte şi practic el a primit o condamnare la moarte, şi întrebarea este de ce şi pentru ce? Pentru că orice situație rezolvată post-mortem este fără valoare”, a spus Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu.

Între timp, procedura de extrădare continuă. În termen de 40 de zile, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.

„Nu m-am ascuns, nu am alte gânduri nenorocite. Ci doresc un singur lucru: doresc să mi se facă dreptate”, a mai spus Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu aşteaptă noul termen de judecată, după ce a fost eliberat pe cauțiune din închisoarea din Grecia de justiția elenă. Până miercuri, acesta trebuie să plătească suma de 5.000 de euro şi nu poate părăsi Grecia. Mai mult, de două ori pe lună, trebuie să se prezinte la o secţie de poliţie din zonă.

Sorin Oprescu a fost reţinut în Atena pe 17 mai, după ce a fost dat în urmărire internațională. Fostul primar a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *