Spirtul nu e bun pentru dezinfectare la coronavirus. Adrian Streinu Cercel demontează și mitul vitaminei C
Spirtul nu e bun pentru dezinfectare la coronavirus. Adrian Streinu Cercel demontează și mitul vitaminei C

Spirtul nu e bun ca dezinfectat în lupta cu coronavirusul și nici administrarea vitaminei C nu are efect terapeutic. O spune Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Dezinfectarea eficientă pentru coronavirus se face cu produse pe bază de clor și biocide. Clorul din gospodărie e bun, dar e periculos pentru sănătate pentru că are concentrația prea ridicată, a spus specialistul.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina, pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Stiri pe Surse.

În al doilea rând, tratamentul intravenos cu vitamina C nu este indicat pentru coronavirusul din China.

”Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul.”, a declarat Cercel.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul