Image default
Actualitate

Starea de alertă a fost încuviințată de Parlament. Până când ține și care sunt restricțiile

Starea de alertă a fost încuviințată de Parlament pe teritoriul României și se va întinde pe 30 de zile. Ordonanța Guvernului a fost adoptată cu 372 de voturi ”pentru” şi 37 ”împotrivă” de senatori și deputați, reuniți în ședință comună.

Printre măsurile prevăzute în starea de alertă se numără obligativitatea purtării măştilor, interdicţia de a circula, în localităţi, în grupuri mai mari de trei persoane care nu sunt din aceeaşi familie, interzicerea mitingurilor şi concertelor, suspendarea zborurilor şi menţinerea mai multor puncte de frontieră închise, dar şi suspendarea cursurilor şcolare.

Deputații și senatorii au inclus obligația ca Guvernul să furnizeze măști pentru familiile și persoanele defavorizate.

O altă modificare adoptată de Parlament prevede că autoritățile locale vor putea suspenda sau numi persoanele din conducerea unităților sanitare din subordine.

De asemenea, Guvernul, prin Ministerul Sănătății, va pune la dispoziția autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ – teritoriale respective.

Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că sunt în curs de elaborare ordinele de miniştri prin care se vor implementa măsurile din Hotărâre.

Starea de alertă este instituită pentru o perioadă de 30 de zile, începând din data de 18 mai, când a fost adoptată de Guvern.

Related posts

Nelu Tătaru explică ce se va întâmpla dacă Parlamentul nu încuviințează prelungirea stării de alertă

Doi deputați PSD amendați după ce au refuzat să poarte masca într-un fast-food

Starea de urgență nu este necesară în România, afirmă Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment