Starea de alertă se va prelungi „cel mai probabil” și în luna august
Actualitate

Starea de alertă se va prelungi „cel mai probabil” și în august, a spus Ludovic Orban

Starea de alertă se va prelungi „cel mai probabil” și în luna august, a spus premierul Ludovic Orban. O decizie cu privire la continuarea restricțiilor se va lua la nivelul Guvernului, în funcție de evoluția epidemiologică, a spus prim-ministrul.

„Orice decizie de acest gen va ține seama de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a declarat luni Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a mai spus că vor fi analizate reluarea unor activități, dar că decizia va fi luată pe baza recomandărilor specialiștilor.

Cu toate acestea, Orban a mai spus că liberalii nu își mai doresc impunerea de restricții către populație. „Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunerea niciunei alte restricții”, a adăugat premierul.

Ultima prelungire a stării de alertă s-a produs la mijlocul lunii iulie.

Starea de alertă este prelungită în forma stabilită de Guvern, fără să mai fie nevoie de votul Parlamentului.

Din 17 iunie, Guvernul Orban a informat doar Parlamentul și nu a solicitat prelungirea stări de alertă folosindu-se de faptul că în legea regulilor stării de alertă nu este prevăzut faptul că Legislativul trebuie să aprobe prelungirea stării de alertă. Așadar Parlamentul nu mai poate interveni pe hotărârea Guvernului și nu poate aduce modificări.

Guvernul a trimis Parlamentului o informare în acest sens și nu o solicitare de aprobare a prelungirii stării de alertă. Guvernul se folosește de faptul că legea 55/2020 prevede votul Parlamentului doar pentru instituirea stării de alertă, nu și pentru prelungirea acesteia.

 

Related posts

Ludovic Orban: România se întoarce la normalitate la jumătatea lui 2021. Care este condiția

Constantinescu Gabriel

Kelemen Hunor: Nu putem pierde o generație întreagă. În 8 februarie sper să deschidem școlile

Andrada Ionescu

Ludovic Orban cere soluții pentru tăierea ”pensiilor nesimţite” ale polițiștilor și militarilor. Vrea să mărească și vârsta lor de pensionare

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban, exercițiu de imaginație: „Unde eram astăzi dacă pandemia ne-ar fi surprins cu Guvernul Dăncilă”

Constantinescu Gabriel

Elevii au protestat în fața Guvernului pentru măsuri clare în noul an școlar. Ce răspuns le-a dat Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban: Nu e niciun risc ca PSD să dețină șefia Senatului sau a Camerei. Coaliția le va deține pe ambele, așa e normal

Andrada Ionescu

Leave a Comment