Starea de urgență ar putea fi reintrodusă în perioada 1-3 august
Actualitate

Starea de urgență ar putea fi reintrodusă la începutul lunii august, potrivit unui studiu. Ce spune Raed Arafat

Starea de urgență ar putea fi reintrodusă în perioada 1-3 august, potrivit unui studiu care estimează procentul în creștere al îmbolnăvirilor cu coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, consideră că există riscul ca acest studiu să devină realitate.

România ar putea ajunge la un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie, în scenariul cel mai pesimist al unui studiu al companiei Avantera. Beneficiarul studiului este Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat este îngrijorat de faptul că numărul de cazuri active de Covid-19 a crescut cu 54,3% în ultima săptămână, arată Antena 3.

Conform aceleiași prognoze, la mijlocul lunii august, România va avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în starea de urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”, se mai arată în prognoza comentată de Raed Arafat.

Șeful DSU consideră că, dacă populația va continua să trateze măsurile de siguranță cu aceeași atitudine disprețuitoare, „vom ajunge să trăim aceste cifre”, respectiv să ne întoarcem la starea de urgență.

„Acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a mai spus Raed Arafat.

Related posts

Criza economică mondială generată de coronavirus ar putea să nu mai apară consideră expertul George Friedman

Constantinescu Gabriel

Spirtul nu e bun pentru dezinfectare la coronavirus. Adrian Streinu Cercel demontează și mitul vitaminei C

Constantinescu Gabriel

Firea testează gratuit elevii și profesorii cu simptome

Alina Angelescu

Congresul PSD ar putea să fie organizat online, de teama coronavirusului. Marcel Ciolacu i-a dat replica lui Orban

Ministrul Economiei nu crede că restaurantele se vor deschide de la 1 iulie, după datele evoluției răspândirii coronavirusului

Coronavirusul ar fi intrat în decembrie în România. OMS cere testări retroactive

1 comment

Raed Arafat insistă în respectarea regulilor elementare anti-coronavirus 24 iulie 2020 at 7:48

[…] Starea de urgență ar putea fi reintrodusă… […]

Reply

Leave a Comment