statul
Statul a amendat statul. S-a întâmplat în sectorul 2 al Capitalei.
Primăria a sancționat una dintre companiile municipale.
„Astăzi am amendat Termoenergetica – 3 amenzi pentru 3 locații diferite unde și-au terminat lucrările, dar de mai bine de o lună nu au adus carosabilul la starea inițială. 3 amenzi a câte 2.500 lei pentru intervențiile de pe: Lacul Tei nr. 63, Herța nr. 18 și Teiul Doamnei 1”, a anunțat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.
Mihaiu recunoaște că sistemul de termoficare are nevoie de multe reparații.
„Avem toată înțelegerea și acordăm tot suportul pentru asta. Însă lucrurile trebuie duse la bun-sfârșit, nu lăsate de izbeliște. Nu se poate ca trotuarele/străzile să arate ca după bombardament.
Mai avem astfel de locații în monitorizare pentru care i-am somat. Dacă nici pentru acelea nu se vor mișca cu asfaltarea, vom continua să îi amendăm.
Iar acest lucru e valabil pentru toți operatorii care fac lucrări tehnico – edilitare. Nu accept să ne batem joc de domeniul public, lăsând lucrurile neterminate. Cine greșește, plătește”, a punctat primarul sectorului 2.
Întrebat cine va plăti și dacă este conștient de faptul că statul a amendat statul, Mihaiu a precizat:
„Cel puțin teoretic, Termoenergetica se îndreaptă impotriva subcontractorului sa recupereze banii ăștia. Altfel, niște angajați de acolo vor trebui sa plătească din buzunar.
Sigur, acum am dat o amenda „prieteneasca”, după foarte multe atenționări nepecuniare. In cazul în care lucrurile nu se rezolva, vom creste și amenda. Vom utiliza progresiv toate instrumentele pe care le avem la îndemână.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *