Mircea Coşea, scenariu sumbru privind creşterea dolarului. "Păcat că nu le dăm atenţie. Se fac schimbări sub ochii noştri"
Mircea Coşea, scenariu sumbru privind creşterea dolarului. "Păcat că nu le dăm atenţie. Se fac schimbări sub ochii noştri"

Pensiile speciale nu vor fi desființate, în ciuda promisiunilor electorale, pentru că politicienii nu au niciun interes în asta, a explicat profesorul de economie Mircea Coșea.

Mircea Coșea a explicat că puterea politică și-a fidelizat votanții în acest mod, folosind avantaje materiale plătite de toți românii.

Eu am mai spus că aceste pensii speciale nu au niciun fel de legătură cu teoria economică și cu capacitatea de sprijinire a acestor pensii. Sunt instrumente politice. Clasa politică românească, încă de la începuturile ei postrevoluționare, nefiind capabilă să-și creeze o susținere populară adevărată ca urmare a rezultatelor sale, își creează o elită care trebuie să-i fie fidelă.

Și atunci a creat anumite portițe prin care anumite categorii ale funcționarilor, mai ales din sistemul de apărare, MAI, probabil și serviciile sunt incluse aici, fac în așa fel încât să aibă niște legături cu puterea care țin de interese economice imediate. Acești oameni devin devotați puterii. Acești oameni nu doar că votează, dar și susțin puterea că-și susțin propriile avantaje”, a declarat Coșea într-o emisiune B1TV, via PsNews.

În mod evident, politicienii nu vor elimina pensiile speciale, așa cum tot promit, pentru că nu au niciun interes să o facă, consideră profesorul.

Pensiile speciale sunt instrumente politice, nu sunt legate de o anumită ideologie sau teorie economică. Sunt instrumente politice pentru că o clasă politică incapabilă să aibă o legătură directă cu populația, să se sprijine pe populație, are două piloane de sprijin: exteriorul, Înalta Poartă, care acum se numește Bruxelles, și o categorie a populației care devine fidelă pentru că e susținută prin avantaje cu totul și cu totul speciale.

Mă îndoiesc că actuala clasă politică va lua măsuri pentru înlăturarea acestor pensii speciale. Nu se vor atinge de ele, că e suportul de care clasa politică se folosește ca să-și creeze o structură de sprijin prin așa numiții oameni devotați.

Mentalitatea clasei politice actuale a transformat aceste lucruri în instrumente ale puterii”, a mai susținut profesorul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *