Acordarea burselor pentru elevi în noul an școlar, dar și premierea elevilor olimpici se află pe agenda discuțiilor de la Ministerul Educației. Detaliile cu privire la începerea noului an școlar sunt puse la punct în aceste zile, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Se centralizează datele din toate județele și vor fi prezentate mâine (marți, 30 august – n.r.), într-o ședință care va avea loc în prezența premierului cu prefecții din fiecare județ și, de asemenea, cu Inspectoratul Școlar General. Sunt o serie de lucruri care sunt de maximă importanță, deschiderea anului școlar, după cum acum câteva minute am ieșit dintr-o ședință a Comisiei pentru Dialog Social, în care am discutat modul de organizare a examenului de admitere în liceu în anul 2023, modul de organizare a examenului de Bacalaureat”, a declarat ministrul Educației la B1TV.

Am discutat criteriile de acordare a burselor elevilor începând din septembrie, având în vedere și suplimentarea bugetului pentru burse cu 300 de milioane de lei la ultima rectificare. Discutăm, de asemenea, despre modul în care vor fi premiați elevii olimpici internaționali români și de inițiere a unei hotărâri de Guvern pentru a crește valoarea acestor premii, pentru a recunoaște rezultatele absolut excepționale ale elevilor români. Discutăm, de asemenea, și de premierea elevilor care au luat nota 10 la examenul de Evaluare Națională și nota 10 la examenul de Bacalaureat”, a adăugat oficialul.

Discutăm despre modul de acordare cât mai repede posibil a voucherelor care să sprijine elevii. Sunt foarte multe lucruri pe care le avem în paralel pe agendă. Nu trebuie să uităm că suntem în plin proces de centralizare și de preluare a acelor propuneri care ne-au venit prin intermediul a peste 9.000 de amendamente pentru îmbunătățirea legilor educației. Cu toate aceste lucruri ne ocupăm în acest moment la Ministerul Educației”, a mai spus el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *