Sterilizarea pisicilor este una din prioritățile lui Nicușor Dan
Sterilizarea pisicilor este una din prioritățile lui Nicușor Dan

Sterilizarea pisicilor este una din prioritățile lui Nicușor Dan. În plină criză a căldurii în Capitală, primarul general a anunțat reluarea campaniei gratuite a municipalității de sterilizare a pisicilor fără stăpân și microcipare a câinilor.

Clinica veterinară mobilă care sterilizează pisici fără deţinător ajunge joi şi vineri în Sectorul 6 al Capitalei, informează Primăria Municipiului Bucureşti, potrivit PsNews.

În zilele de 17 şi 18 noiembrie şi 24 şi 25 noiembrie, sterilizările gratuite se vor realiza pe Strada Răsadniţei nr. 59, acolo unde va staţiona Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic.

„De-a lungul campaniei, clinica îşi mută poziţia astfel încât să acopere toate sectoarele Capitalei. De la începutul campaniei, au fost sterilizate peste 700 de pisici fără deţinător”, transmite PMB.

Programările se fac telefonic la numărul 0751.596.199, de luni până vineri, în intervalul orar 10,00 – 18,00. Pisicile pot fi aduse la sterilizat în intervalul orar 10,00 – 15,00.

Animalul nu trebuie hrănit înainte de operaţia de sterilizare. Vârsta minimă pentru sterilizare este de 6 luni la femele şi de 10 luni la masculi. Pisicile vor fi înapoiate în aceeaşi zi, cu recomandarea să petreacă o noapte în casă, urmând ca a doua zi să fie repuse în teritoriu. Pisicile care nu pot fi ţinute în case vor rămâne în cabinetul Sache Vet.

Campania de microcipare a câinilor, în sectoarele 3, 5 și 6

Totodată, ASPA a anunţat startul campaniei de identificare prin microcip, înregistrare în RECS şi sterilizare gratuită pentru 5.000 de câini cu deţinător. Programări se fac la numărul de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, 10,00 – 16,00.

„Vom colabora în premieră pentru Bucureşti cu clinici veterinare mobile. Campania se va derula pe o perioadă de 24 de luni, timp în care clinicile veterinare mobile îşi vor schimba poziţia pentru a acoperi toate sectoarele Capitalei şi pentru a ajunge în zonele cu comunităţi mari de câini cu deţinător. De asemenea, aceste clinici veterinare mobile vor face numai sterilizări de câini cât timp vor staţiona în zonele în care locuiţi, asta înseamnă o capacitate crescută de a realiza sterilizări” a scris ASPA, pe Facebook.

În acest an, campania se va desfăşura în Sectoarele 3, 5 şi 6, urmând ca de la începutul anului viitor să ajungă şi în celelalte sectoare.

Echipe mixte formate din angajaţi ASPA, ai Poliţiei Locale şi voluntari Proedus desfăşoară în această săptămână o campanie de informare în zonele Industriilor din Sectorul 3 şi Giuleşti din Sectorul 6, scrie agerpres.ro.

Identificarea prin microcip, înregistrarea în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS) şi sterilizarea câinilor de rasă comună sunt obligatorii prin OUG 155/2001 şi HG 1059/2013, cu modificările şi completările ulterioare, din 2014. Pentru nerespectarea acestor obligaţii legislaţia prevede amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

ASPA urmează să organizeze sâmbătă, în intervalul orar 11,00 – 16,00, un nou târg de adopţii, în magazinul Maxi Pet Militari din Bulevardul Iuliu Maniu 546 – 560. Sponsorii campaniei au pregătit surprize pentru căţeii adoptaţi, dar şi pentru adoptatori. Căţeii au toate procedurile legale îndeplinite, iar adopţiile sunt gratuite.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *