Image default
Actualitate

Raed Arafat spune că evoluția infecției în București este constantă, dar nu se poate vorbi de o îmbunătățire a situației. Ce spune despre carantinarea Bucureștiului

Suntem într-o perioadă de platou cu privire la evoluția răspândirii infecției cu coronavirus, crede Raed Arafat, șeful DSU. Măsurile din București din ultimele săptămâni încep să aibă efect, dar nu se poate spune că situația evoluează spre bine, spune el. O eventuală carantinare a Capitalei poate fi însă luată doar de autoritățile locale, atrage atenția Arafat.

„În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”, a declarat Raed Arafat, duminică seară la Digi 24.

Perioadă de platou în răspândirea coronavirusului. În ceea ce privește posibilitatea carantinării Bucureștiului, șeful DSU a precizat: „Instituirea carantinei se face la propunerea DSP-urilor, dacă se ajunge la anumite criterii ce trebuie întrunite. Mai multe localități au decis să intre în carantină prin decizia Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, altele au ales măsuri suplimentare de control, să mai aștepte impunerea stării de carantină. Nu o impunem de la centru în acest moment, ci este luată decizia pe plan local de către DSP-uri, cu avizul INSP și cu decizia CJSU, urmând ca ordinul să fie semnat de mine și publicat în conformitate cu prevederile legale”.

Potrivit raportării de duminică a Grupului de Comunicare Strategică, în București rata incidenței cazurilor de coronavirus a ajuns la 6,13 la mia de locuitori. Capitala a înregistrat și de această dată cel mai mare număr de noi cazuri de îmbolnăvire din toată țara – 1.222, în 24 de ore. De al debutul pandemiei, în București au fost confirmate 58.405 de infectări.

În ultima perioadă, mai multe localități din județul Ilfov au fost carantinate. Cel mai recent, această măsură a fost instituită în Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni.

Duminică s-au înregistrat 5.837 de cazuri nou confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 și un număr de 131 de decese legate de această boală infecțioasă înregistrate pe un interval de 24 de ore. Autoritățile au precizat că, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.492, iar dintre acestea 1.174 sunt internate la ATI.

Related posts

Legea instituirii carantinei va fi aplicată de marți. Ce etape sunt necesare pentru internarea și carantinarea forțată a bolnavilor care refuză acest lucru

Doctorul Virgil Musta se aștepta la un dezastru național. De ce crede că am reușit să ținem sub control răspândirea coronavirusului

Constantinescu Gabriel

De ce este utilă purtarea măștii în zonele exterioare. De la 1 august e obligatorie pe litoral

1 comment

Colindatul trebuie evitat, la fel și petrecerile de Revelion, a anunțat Arafat 11 decembrie 2020 at 7:13

[…] „De Sărbători, vă rog, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră și la sănătatea familiei și a celor in vârstă. Încercați cât mai mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți în timpul sărbătorilor. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va veni ulterior și bineînțeles, anul viitor Sărbătorile să se desfășoare cât mai aproape de normalitate. Mâine are loc Ședința de Guvern prin care se va aproba Hotărârea de Guvern și prin care se prelungește starea de alertă, încă 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie”, a anunțat Raed Arafat. […]

Reply

Leave a Comment