Actualitate

Tăriceanu crede că Guvernul nu se ocupă de economie

Călin Popescu Tăriceanu crede că Guvernul Orban nu se ocupa de economia acestei țări.  El consideră că una dintre principalele probleme ale României după criza coronavirus este economia. „Faptul că acest guvern își consumă toată energia în a stabili măsuri punitive pentru populație pentru a crea noi și noi instrumente autoritare care să-I perpetueze la putere, faptul că nu au luat nici o măsură economică viabilă nu poate scăpa observatorilor economici.”, spune liderul ALDE într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu crede că România este foarte aproape de a rata o oportunitate foarte mare la capitolul economie. „Riscăm să pierdem o mare oportunitate: posibilitatea de a ne împrumuta pe termen mediu la o dobândă acceptabilă (aș zice nu mai mare de 2% pe an). Fără a mai fi limitați de deficit și a investi acești bani în dezvoltare și nu în consum. Guvernul trage în fiecare zi sute de milioane de lei sau chiar miliarde. Dar nimeni nu află ce face cu ei.”, explică acesta.

Călin Popescu Tăriceanu își pune câteva întrebări, precum de ce bancherii percep niște dobânzi atât de mari. „Atunci ce anume îi face pe bancherii din lumea întreagă să ceară niște dobânzi atât de mari? Eu cred că un singur aspect (sau poate două): lipsa de încredere în actualul Guvern și faptul că nu vede nimeni la el o viziune pentru dezghețarea economiei, pentru reluarea muncii.”, declară acesta.

Liderul ALDE este convins de faptul că populația nu are încredere în Guvernul Orban. Mai mult, acesta adaugă că Florin Cîțu nu este în măsură să ia niște decizii benefice pentru locuitorii României.

Related posts

Florin Cîțu exclude carantina economică. „Este rețeta clară spre faliment”

Constantinescu Gabriel

Vosganian spune că datoria publică totală a României va fi de 500 mld lei

Alina Angelescu

Cum vede Tăriceanu situația Avocatului Poporului

Alina Angelescu

Alina Gorghiu prezintă rezultatele PNL

Alina Angelescu

USR nu va vota moțiunea anti-Cîțu

Alina Angelescu

Florin Cîțu este noul premier desemnat de președintele Iohannis. Marcel Ciolacu spune că PSD nu va vota noul Guvern

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment