Taxele și impozitele considerate abuzive au fost eliminate de guvernul PNL
Taxele și impozitele considerate abuzive au fost eliminate de guvernul PNL

Taxele și impozitele considerate abuzive au fost eliminate de guvernul PNL, a spus ministrul finanțelor, Florin Cîțu. PSD nu mai are niciun cuvânt de spus în acest moment, după ce a modificat codul fiscal de 500 de ori, consideră acesta.

Florin Cîțu s-a arătat mirat de „acest tupeu al PSD-iștilor”, pe care îi acuză că, după ce ani de zile au crescut taxele” (…) „vin și spun că astăzi au soluții” a spus ministrul finanțelor la B1TV.

„Asta este retorica PSD de ani de zile și pe mine nu mă miră. Ce mă miră este acest tupeu al PSD-iștilor. După ce ani de zile au crescut taxele, au modificat de 500 de ori Codul fiscal în 2017 și 2018, vin și spun că astăzi au soluții. Din primul moment, am eliminat taxe în România – ați menționat două, supraacciza la carburant și suprataxarea contractelor part time. Aș vrea să revin aici, contractele part time, ce se întâmpla acolo, oamenii erau impozitați pentru venituri pe care nu le aveau, dădeau bani din buzunar. Am scos această supraimpozitare. Mai mult, am eliminat TVA defalcat, care a distrus companii în România, le-a băgat în faliment. Am eliminat Ordonanța 114, în care se taxau toate sectoarele din economie. Toate aceste le-am eliminat la începutul anului și am reușit, fără aceste taxe, să avem venituri mai mari la buget. Am rambursat TVA în timpul anului, cu 3 miliarde mai mult decât au rambursat ei, și avem și venituri din TVA în luna octombrie față de octombrie anul trecut mai mari cu 9,9%, aproape 10%, deci lucrurile, chiar într-o situație dificilă, le-am administrat foarte bine” a declarat Cîțu.

Soluția economică o reprezintă taxele și impozitele mici și puține, dar pe care să le plătească toată lumea, consideră liberalul.

„Aud la Ciolacu, la președintele Ciolacu că are echipă – echipa este cine? Grindeanu, care vine să facă o altă Ordonanță 13, pe care a făcut-o exact după ce a venit cu bugetul, țineți minte că era mai ocupat de Ordonanța 13 decât de buget. Teodorovici, Vâlcov care s-au ocupat de Ordonanța 114? Astăzi, lucrurile stau foarte simplu. Am eliminat taxe și nu vom crește taxe. Soluția liberală înseamnă taxe mici, taxe puține pe care le plătește toată lumea. Am arătat în 2020, un an de criză, că se poate să ai venituri la buget mai mari și avem după 10 luni de zile veniturile bugetului general consolidat mai mari decât la 10 luni de zile anul trecut și cu taxe eliminate în tot acest an”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *