Testarea elevilor în școli se va face cu testele rapide deja existente
Testarea elevilor în școli se va face cu testele rapide deja existente

Testarea elevilor în școli se va face cu testele rapide deja existente în stoc, achiziționate anul acesta și anul trecut. Există câte 5.000 de teste disponibile în fiecare județ, a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Au fost peste 1.300.000 de teste, distribuite pentru a fi folosite în școli (…) Din aceste teste au fost folosite 2%, un procent nesemnificativ. Pentru a nu bloca utilizarea acestor teste, am agreat împreună cu cei care răspund de această acțiune, să rămână la nivelul fiecărui județ un număr de cel puțin 5.000 de teste, cu speranța că vor fi folosite în școli. Dacă vor fi folosite în școli, se va reîntregi acest stoc”, a explicat ministrul Cîmpeanu, într-o emisiune B1TV.

Testarea elevilor în școli. modalitatea de testare. Întrebat dacă testele vor fi folosite în momentul în care apar suspiciuni cu privire la existența unor persoane infectate cu SARS-CoV-2, ministrul Cîmpeanu a spus cum vor fi folosite:

În momentul de față există varianta testării tuturor elevilor și personalului didactic care prezintă simptome (…) Doar în cazul apariției unor simptome. Cu privire la aceste teste rapide non-invazive, înțeleg că ele încă nu sunt omologate, deci nu sunt recunoscute, deci chiar dacă le-am folosi, ele ar trebui să fie validate de un test PCR.

La nivelul fiecărui județ există, cum am spus, 5.000 de teste care vor putea fi folosite dacă va exista dorința, iar stocurile vor fi refăcute”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *