Testarea obligatorie săptămânală ar trebui să se aplice unor categorii
Testarea obligatorie săptămânală ar trebui să se aplice unor categorii

Testarea obligatorie săptămânală ar trebui să se aplice unor categorii profesionale, dacă acestea refuză să se vaccineze, a afirmat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Medicii, profesorii și cadrele militare ar trebui să se vaccineze anti-COVID-19. Dacă nu se vaccinează, ei ar trebui să se testeze obligatoriu o dată pe săptămână, consideră Arafat.

Vaccinare obligatorie sau testare obligatorie o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru este minim. Acum poți să te vaccinezi oriunde vrei. Dacă ai ales să nu te vaccinezi, te testezi obligatoriu o dată pe săptămână”, a spus Raed Arafat, miercuri seară, la Digi 24.

Testarea obligatorie săptămânală. Testarea nu-ți oferă protecție. Este o chestiune logică și normală. Măsurile trebuie să vină foarte repede. Te testezi obligatoriu o dată pe săptămână pentru două motive – unu, pentru că ești din păcate un risc pentru alții, și doi, dacă te îmbolnăvești, măcar să te izolezi de persoanele celelalte”, a explicat Raed Arafat.

Este important să ne vaccinăm. Dacă nu se respectă regulile, dacă oamenii spun că, „domnule, ne-am plictisit, facem ce vrem”, atunci impactul va fi mult mai mare”, a conchis Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *