Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin riscă să fie ucis într-o lovitură de stat, deoarece generalii ruși sunt furioși din cauza gestionării dezastruoase a războiului din Ucraina.

Tabloidul britanic The Sun susține că președintele rus ar putea fi eliminat de propriile sale servicii de securitate, iar asasinarea ar putea fi ascunsă în forma unei afecțiuni medicale, ca de exemplu un atac de cord.

Apoi, Vladimir Putin ar putea fi înlocuit de un lider și mai dur, care ar putea trimite trupe înapoi la Kiev, susține un expert în securitate, doctorul Robert Thornton.

Dr. Thornton, profesor în studii de conflict și securitate la King’s College din Londra, a declarat pentru The Sun Online că generalii militari ruși își pierd răbdarea cu liderul lor și că vor ca acesta să dispară.

FSB [serviciul de securitate al Rusiei] crede că Putin trebuie să fie înlăturat, pentru că este prea moale cu Ucraina. S-a retras de la Kiev. Abia acum se concentrează pe Donbass” – a spus el.

Doctorul Thornton mai este de părere că unitatea de informații militare a Rusiei, GRU, ar putea fi cel mai potrivită pentru a-l înlătura pe Putin, iar decizia s-ar putea lua în curând dacă trupele vor continua să piardă teren în estul Ucrainei.

Au inteligența să o facă”, a spus el pentru The Sun Online.

Dacă vrei să conduci o lovitură de stat, vrei să o ții secretă și în liniște. GRU ar putea să îi pună să o facă, li s-a dat din ce în ce mai multă putere în ultimele săptămâni”.

El mai susține că o mică grupă de ofițeri superiori de securitate ar putea să-l abordeze pe Putin cu un ultimatum, pentru a părăsi funcția dacă vrea să mai rămână în viață.

După care o să vină niște oameni la televizor să spună că Putin nu se simțea bine și atunci ai un nou lider. Vine cineva și zice: Sărmanul domn Putin a avut un atac de cord, din cauza tuturor eforturilor operațiunii sale militare speciale, iar noi i-am pus la conducere pe cutare și cutare”, mai spune profesorul.

Expertul rus este de părere că rușilor nu le-ar fi greu să creadă asta, pentru că același lucru s-a întâmplat cu Leonid Brejnev, un fost lider sovietic, dar și cu alte figuri importante de comuniști în anii 1970.

În acest timp, Putin este supus unei presiuni crescânde din partea generalilor săi, pentru a face o schimbare completă în campania militară dezastruoasă din Ucraina.

Rusia a pierdut până acum aproximativ 30.000 de soldați, iar mii de tancuri și avioane au fost distruse, inclusiv nava amiral din Marea Neagră.

Cadavrele arse ale vehiculelor rusești fac parte acum din peisajul rural al Ucrainei, în ceea ce au fost numite „cimitire de tancuri” – împreună cu cadavrele a mii de soldați ruși.

La aproximativ 100 de zile de la acest conflict, Rusia încă nu și-a atins niciunul dintre obiectivele sale militare majore.

Forțele ruse epuizate și epuizate au fost forțate să se retragă din zona Kievului în aprilie. Și au pierdut teren și în Donbass, Harkov fiind ultimul oraș „eliberat” de trupele ucrainene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *