Tulpina Delta este mai contagioasă cu 70% decât varianta britanică
Tulpina Delta este mai contagioasă cu 70% decât varianta britanică

Tulpina Delta este mai contagioasă cu 70% decât varianta britanică a coronavirusului, și sunt în pericol mai ales persoanele care nu dețin imunitate împotriva virusului, a explicat secretarul de stat Andrei Baciu.

„Cel mai important lucru pe care îl avem acum este emergența acestei tulpini Delta pe care o vedem că are un impact mare, inclusiv în țările unde există o proporție mare de persoane vaccinate și este important să o menționăm.

La cei care nu au imunitate tulpina ajunge mult mai ușor, pentru că este mult mai contagioasă, cu 60%-70% decât varianta britanică.

Deci se ajunge la cei care sunt neprotejați, nevaccinați, mult mai repede și aceștia ajung să se expună și să devină infectați mult mai repede” a declarat Andrei Baciu la B1TV.

Secretarul de stat a sugerat a sugerat că măsuri restrictive se vor lua din nou în perspectiva unui posibil al patrulea val, în momentul în care nu mai există posibilitatea de a oferi asistență medicală în condiții normale:

„Când nu mai ai posibilitatea de a oferi asistență medicală oamenilor atunci se impun măsuri de ordin social, de prespital, care să limiteze numărul de cazuri care ajung la spital. Acesta este raționamentul, l-am văzut cu ocazia primului, celui de-al doilea, de-al treilea val.

Sigur că realitatea pe care o trăim astăzi este a unei binemeritate vacanțe a unei binemeritate relaxări după un an jumate aproape.

Am convingerea că după o perioadă în care oamenii își iau o binemeritată vacanță trebuie să ne adaptăm”, a declarat Andrei Baciu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *