Varianta Delta a infectat până acum 35 de persoane în România
Varianta Delta a infectat până acum 35 de persoane în România

Varianta Delta a infectat până acum 35 de persoane în România, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Totodată, un studiu arată că vaccinurile de la Pfizer și AstraZeneca sunt capabile să protejeze și asupra acestei mutații a coronavirusului, generând anticorpi.

Studiul publicat în revista medicală „The Lancet”, desfășurat în Marea Britanie, arată că persoanele imunizate în schemă completă cu serurile Pfizer-BionTech și AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta a noului coronavirus, a spus Baciu, potrivit B1TV.

Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2! Un studiu britanic publicat în revista medicală «The Lancet» arată că persoanele imunizate (schemă completă) cu serurile Pfizer/BioNTech și Oxford/AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus. Este important că organismul produce anticorpii necesari și recunoaște această mutație a coronavirusului. Din păcate, în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-Cov2. (…) Nu mai sta pe gânduri! Vaccinează-te!”, a scris Andrei Baciu, luni, pe Facebook.

Datele prezentate duminică de autorități arată că în România au fost administrate peste 8,73 milioane de doze din cele patru vaccinuri anti-COVID-19 autorizate la nivelul UE: Pfizer – circa 6,94 milioane; Moderna – 706.381; AstraZeneca – 835.780; Johnson & Johnson – 251.882.

Astfel, au fost vaccinate mai bine de 4,63 milioane de persoane, iar peste 4,33 milioane dintre acestea au schema de vaccinare completă. La nivelul centrelor de vaccinare au fost înregistrate 16.495 de reacții adverse, reprezentând o pondere de 1,9 la mia de doze administrate.

Cel mai recent bilanț epidemiologic arată că, de la debutul pandemiei, în România au fost detectate 1.080.256 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 1.045.112 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 32.326 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *