Un dezastru din punct de vedere economic este anunțat

Un dezastru din punct de vedere economic este anunțat de fostul premier Mihai Tudose, care prevede că toate facturile vor avea adăugate în codă încă un 0, iar micile întreprinderi vor da faliment, șomajul va crește iar oamenii nu vor mai avea bani să-și plătească utilitățile.

Mihai Tudose a criticat Guvernul Cîțu și a spus că factura casnică va fi mai mare „cu încă un 0 la orice întreprindere, o să fie un dezastru din punct de vedere economic”. Tudose a făcut declarații pentru B1TV, cu ocazia Consiliului Politic Național al PSD care se desfășoară la Neptun-Olimp.

„Noi suntem pe cale de a ieși din orice zonă de competitivitate economică – peste 70% din mărfurile produse în România sunt exportate în Uniunea Europeană, avem cea mai scumpă energie, iar energia este în orice, și în pâine, și în tot ceea ce înseamnă zonă industrială. Ne plângem doar de facturile casnice. Factura casnică mare va veni cu încă un 0 la orice întreprindere, o să fie un dezastru din punct de vedere economic. Tot ce înseamnă angajator privat și angajat la privat va avea de suferit. Sunt absolut inconștienți, se vor închide fabricile, va intra lumea în șomaj, îi vor executa băncile, îi vor executa cei de la curent, de la gaze. Nu știu ce vor să facă. Bani din afară, nu există niciun program, astăzi, când stăm de vorbă, nu există nicio factură la decontare la Uniunea Europeană, să primim bani, nici pe programul financiar multianual vechi, nici pe cel nou. Până și Grecia, cu incendii, știți ce a pățit săraca țară vara aceasta, au depus programele pentru cadrul financiar multianual următor, noi suntem varză, se ceartă între ei”, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat dacă este de părere că USR-PLUS ar fi gata să iasă de la guvernare, Mihai Tudose a răspuns: „Ei nu sunt pregătiți să guverneze, după cum vedeți. Unul dintre sloganurile lor a fost «Fără penali în funcții publice» – s-a dus; și-au clamat marea priceperea în ceea ce privește fondurile europene – uitați ce au făcut cu Planul Național de Redresare și Reziliență, e un vis urât, alte țări deja implementează programele, au luat banii, cheltuie, noi suntem la al șaselea draft foarte serios, a ieșit și Președintele și ne-a spus că toată lumea știe, adică ei știau că primele n-au fost foarte bune, dar `mai lucrăm`… știți, e pacientul în pat, dă să moară și doctorii spun, `domnule, știu că primele tratamente nu au fost foarte bune, dar tocmai de asta exersăm, așa că poate între timp moare pacientul`, adică România” a afirmat fostul premier.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *