Nicușor Dan nu comentează scumpirile din ultima vreme
Nicușor Dan nu comentează scumpirile din ultima vreme

Nicușor Dan nu comentează scumpirile din ultima vreme, spunând că nu el se ocupă de plata facturilor și a cumpărăturilor, ci soția. Cât despre subvenționarea căldurii în București pentru perioada de iarnă, primarul Capitalei a spus că vor avea loc discuții în următoarea perioadă.

Nicușor Dan n-a putut să spună dacă îl afectează sau nu scumpirea utilităţilor. Întrebat, luni, dacă a primit o factură mai mare la gaze sau la energia electrică, Nicușor Dan a răspuns: „Personal, de ce se întâmplă, în familia mea se ocupă soția” a spus primarul Bucureștiului, citat de Digi24.

Nicușor Dan nu comentează scumpirile din ultima vreme dar vede „o întrebare foarte serioasă” în ceea ce privește prețul căldurii în iarna aceasta.

„Urmează să vedem, este din nou un întreg ciclu, gazul care vine la Romgaz, negocierea între Romgaz și ELCEN, prețul gigacaloriei pe care urmează să îl fixeze ANRE, și o eventuală hotărâre de guvern pentru consumatorii vulnerabili.

Toate astea sunt discuții pe care urmează să le avem, nu am date”, a afirmat primarul general.

Facturile la gaze vor crește cu 80% în pragul acestei ierni, spun specialiștii din piață după o analiză a mișcărilor pe plan intern și extern. Prețul din producția internă de gaze a fost raportat la prețul bursei de la Viena, unde jocurile sunt făcute de gigantul rus Gazprom.

În fața unor scumpiri imposibil de evitat la gaze naturale, nu există nicio plasă de siguranță pentru consumatorii vulnerabili. Deși consumul înregistrează o revenire care depășește așteptările, producția internă continuă să scadă, astfel că nu există timp pentru umplerea depozitelor de iarnă, arată o analiză Ziarul Financiar.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *