Un guvern investit rapid este prioritatea premierului desemnat Cioloș
dacian cioloș

Un guvern investit rapid este prioritatea premierului desemnat Dacian Cioloș. Țara este într-o perioadă de criză, iar politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea. „Așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi”, a afirmat liderul USR.

Dacian Cioloș a fost desemnat luni de către președintele Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru, după consultările cu partidele. El merge pe ideea unui guvern investit rapid.

Niciun alt partid nu și-a asumat ieri să meargă la Cotroceni cu un mandat de premier.

Știu că de mult ori în politica din România astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste, capcane, sau uneori sunt jucate populist. Noi ne-am asumat însă acest rol pentru că eu cred că e și un moment al adevărului. Suntem într-o perioadă de criză și în astfel de momente politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea.

Obiectivul nostru e numirea rapidă a unui guvern care să lucreze pentru români. Pentru asta vom apela la partenerii noștri de guvernare, PNL și UDMR, cu care avem încă un acord de coaliție.

Nu cred că aceste partide vor refuza discuțiile pentru că ar prelungi criza sanitară, când mor oamenii în spitale și medicii sunt neputincioși.

Pentru a gestiona creșterea prețurilor la energie suntem gata să discutăm soluții precum reducerea TVA la energie de la 19% la 5%. În justiție trebuie desființată SIIJ, condiție esențială pentru ridicarea MCV. În PNRR avem obiective de reformă: eliminarea pensiilor speciale, reforma pensiilor – și acest lucru trebuie făcut până în 2022.

Noi oferim responsabilitate și cerem responsabilitate din partea partenerilor noștri, PNL și UDMR, dar și minoritățile. Așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi” a declarat Dacian Cioloș, marți, citat de B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *