Un judecător a murit de coronavirus, în București, Bogdan Marin
Un judecător a murit de coronavirus, în București, Bogdan Marin

Un judecător a murit de coronavirus, în București. Judecătorul Bogdan Marin s-a infectat cu COVID-19 și a decedat la vârsta de 47 de ani. Magistratul își desfășura activitatea la Tribunalul București.

După ce un judecător a murit de coronavirus, Forumul Judecătorilor cere din nou restrângerea activității de judecată la soluționarea cauzelor urgente, pe fondul creșterii numărului de persoane infectate în instanțe și parchete.

„Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a domnului Bogdan Marin, judecător în cadrul Tribunalului București-Secția a IV-a Civilă, delegat de la Tribunalul Călărași, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis CSM, potrivit B1TV.

De asemenea, Forumul Judecătorilor atrage atenția că autoritățile nu au nicio scuză pentru că nu iau măsurile pe care asociațiile profesionale ale magistraților (Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție) le-au solicitat de nenumărate ori în ultimele opt luni: proceduri urgente legislative și administrative în scopul diminuării răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de virusul SARS-CoV-2, inclusiv prin restrângerea fazei orale în unele dintre cauzele aflate pe rolul instanțelor judecătorești și prin digitalizarea justiției în România.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunța marțea trecută că în instanțe au fost înregistrate 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care cinci au ajuns la Terapie Intensivă, iar trei persoane au decedat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *