Un pacient a luat foc pe masa de operații, la Spitalul din Timișoara. Este al doilea incident de acest gen în ultimii ani. Pe 22 decembrie 2019, o altă pacientă, de 66 de ani, a murit după ce a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca din București.

Accidentul s-a produs vineri, în timpul unei intervenții chirurgicale făcute la Spitalul Județean din Timișoara.

Un pacient de 84 de ani a luat foc în timpul unei intervenții care viza extirparea unei tumori. Incidentul a avut loc joi într-o secție a Spitalului Județean din Timișoara, informează Mediafax.

Din primele informații, flăcările au apărut în urma unei reacții chimice între substanțele folosite de medici și oxigen, relatează Digi24.

Pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafața corporală, inclusiv pe față. Totuși, se pare că este în afara oricărui pericol. În acest moment, bărbatul este intubat.

Medicul care efectua intervenția chirurgicală a reușit să stingă flăcările și s-a ales cu arsuri la mâini.

Conform procedurii, incidentul va fi anchetat de conducerea unității medicale.

Intervenția a avut loc în cursul zilei de joi. Medicii au decis intubarea pacientului, pentru că intervenția urma să dureze mai mult decât s-ar fi așteptat. În acel moment, cel mai probabil, s-ar fi produs o lamă de la masca de oxigen și aparatul de cauterizare, conducând astfel la producerea incendiului, relatează B1TV.

Un pacient a luat foc. A suferit arsuri de gradul I A, B și gradul II

În urma incidentului, pacientul a suferit arsuri de gradul IA, B și gradul II, având astfel nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. Medicii au reușit să îl opereze și pentru problemele pentru care s-a aflat inițial în spital.

El a venit pentru o formaţiune tumorală, submandibulară şi acea formaţiune, când am intrat noi, ne-am dat seama că formaţiunea nu este superficială.

Atunci a trebuit să săpăm mai mult ca să scoatem formaţiunea respectivă şi am decis la un moment dat, după vreo oră de la începutul intervenţiei să trecem pe intubaţie. S-au aprins câmpurile, mă rog, repede noi am făcut cele necesare ca să stingem focul, m-am pârlit şi eu un pic pe degete. Astea sunt incidente, se întâmplă oriunde. Norocul că am fost pe fază, am stins câmpurile şi nu s-au produs leziuni mai profunde”, a declarat unui dintre medicii chirurgi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *