Un spital modular COVID a fost deschis de primarul Capitalei
Un spital modular COVID a fost deschis de primarul Capitalei

Un spital modular COVID a fost deschis de primarul Capitalei, Gabriela Firea, și mai are nevoie doar de avizul DSP pentru a funcționa. El este gândit ca o secție externă a Spitalului de Boli infecțioase Victor Babeș și beneficiază de toate dotările necesare unei unități sanitare moderne. Spitalul a fost construit din containere pe locul unde urmează a fi ridicat Spital Metropolitan din zona Pipera.

„Venim în sprijinul pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 și deschidem spitalul modular edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera.

În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală. Aici vor putea fi tratați pacienții cu forme ușoare.

Spitalul modular construit de noi oferă pacienților condiții de cazare moderne, saloane cu 2 locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer condiționat și wi-fi.

În plus, spitalul beneficiază are o sursă alternativă de electricitate și rețea independența de canalizare, conform normelor” a spus Gabriela Firea.

Medicii care vor trata pacienții internați în această unitate medicală provin de la spitalul Victor Babeș, iar personalul mediu și auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei a mai explicat Gabriela Firea.

În zilele următoare se vor încheia contracte pentru curățenie, deșeuri biologice și catering iar spitalul se va deschide imediat după obținerea avizului DSP București, a precizat primarul Capitalei.

„Menționez că ASSMB a solicitat Direcției de Sănătate Publică încă de acum două luni asistență de specialitate, potrivit legii, pentru a putea pune în funcțiune cât mai rapid acest spital” a mai spus Firea, potrivit Digi24.

Primarul Capitalei a oferit un exemplu concret de gestionare a bolnavilor COVID și acelor cu alte patologii.

„Până acum, cât timp spitalul Colentina a fost spital suport COVID, unitatea medicală a pus la dispoziție 31 paturi ATI, 14 dintre acestea fiind ocupate și acum. După reintrarea spitalului Colentina în circuitul medical normal, unde sunt tratați pacienți cu alte afecțiuni, această unitate medicală va suplimenta totuși secția de Terapie intensivă și va pune la dispoziție 6 paturi ATI pentru pacienți COVID cu forme mai severe, la care se suprapun și alte afecțiuni. Subliniez faptul că același personal medical existent în secțiile ATI va asigura asistență medicală și pentru paturile suplimentare.

Totodată, pacienții cu dublă patologie, afecțiuni nefrologice și COVID, tratați la Spitalul Carol Davila, au la dispoziție 10 paturi ATI. Spitalul continuă să asigure asistență medicală permanentă, ceea ce implică eforturi considerabile ale echipei medicale, având în vedere numărul insuficient de medici ATI” a declarat Gabriela Firea.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul