Un termometru spart a dus la o situație aberantă din punct de vedere legal
Un termometru spart a dus la o situație aberantă din punct de vedere legal

Un termometru spart a dus la o situație aberantă din punct de vedere legal. Polițiștii din Ploiești au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări, pentru un simplu termometru spart, din greșeală, într-o locuință din oraș. Femeia care a avut neșansa să scape pe jos termometrul este acum cercetată penal pentru… trafic de substanțe periculoase.

Poliţiştii Secţiei 1 Ploieşti au întocmit, luni, un dosar penal pentru trafic de produse sau substanţe toxice, după ce o femeie a anunţat autorităţile că a spart un termometru cu mercur în locuinţă.

Este vorba despre un termometru de tip vechi, din sticlă, care conține o cantitate infimă de mercur, dar asta nu-l face mai puțin periculos.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, mercurul, care este o substanţă toxică, a fost colectat de către reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice”, precizează sursa citată.

Mercurul, un metal sub formă lichidă, este deosebit de toxic când vaporii săi sunt inhalați sau intră în contact cu pielea, de aceea autoritățile insistă să fie colectat cu maximă atenție în cazul unui asemenea accident. Care însă, în mod aberant, poate avea și consecințe legale, determinând alocări inutile de resurse din cadrul poliției și procuraturii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *