Ungaria nu se implică în războiul din Ucraina, a anunțat premierul Viktor Orban care a explicat decizia cabinetului său ca o modalitate de a proteja poporul. Nu va trimite armament în Ucraina, dar nici nu va renunța la importurile din Rusia, după modelul sancțiunilor occidentale.

Asta pentru că limitarea importurilor rusești ar însemna o măsură împotriva poporului maghiar, prin noi creșteri explozive a prețurilor la petrol și gaze, a spus Ludovic Orban, potrivit CNN preluat de B1TV.

Deşi condamnăm ofensiva militară a Rusiei şi războiul, nu vom permite ca familiile ungare să fie puse să suporte costurile războiului, iar sancţiunile nu trebuie să fie extinse la domeniile petrolului şi gazelor”, a afirmat marți premierul maghiar, după o discuție cu prim-ministrul britanic Boris Johnson.

Ungaria nu se implică în Războiul din Ucraina. Oficialul de la Budapesta a mai precizat că majoritatea sediilor, punctelor de lucru ale companiilor și a locuințelor din Ungaria sunt încălzite cu gaz natural importat din Rusia, fără de care „economia Ungariei pur și simplu nu poate funcționa”.

Marți, Joe Biden a anunțat că SUA a suspendat importurile de petrol și gaze din Rusia, în contextul invaziei din Ucraina. De asemenea, Comisia Europeană propune reducerea importurilor de gaze din Rusia cu două treimi în cursul anului curent, respectiv eliminarea totală a dependenţei de resursele energetice ruseşti înainte de 2030.

Ungaria refuză implicarea militară în conflictul militar dintre Rusia și Ucraina

Premierul maghiar, acesta a făcut mai multe declarații care au provocat tensiuni la nivel european, pe fondul conflictului militar ruso-ucrainean. Vineri, Viktor Orban a declarat că în eventualitatea unui război, NATO îi va apăra pe unguri doar „dacă suntem pregătiți să ne protejăm și singuri”.

Dezastrul se poate dezlănțui numai dacă ne pierdem mințile și ne implicăm în război. NATO nu ne poate apăra de propria prostie. Să trimitem trupe înseamnă să luăm parte la război, să trimitem arme înseamnă că oricine ar fi ținta acelor arme va deveni dușmanul nostru Dumnezeu știe pentru câți ani”, a declarat Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *