USR-Plus dă înapoi în scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu
USR-Plus dă înapoi în scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu

USR-Plus dă înapoi în scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății. Dacă inițial liderii partidelor spuseseră că vor ca și premierul să fie demis, acum pare că s-au răzgândit și sunt gata să continue cu Florin Cîțu premier. „Poate fi o variantă” spune liderul deputaților USR-Plus, Ionuț Moșteanu.

„Repet, mergem mai departe doar dacă ne asigurăm că funcționăm împreună în această coaliție – toate partidele, toți membrii Executivului – și toți vâslesc în același ritm”, a spus Moșteanu.

USR-Plus dă înapoi în scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu. Întrebat dacă cei din USR PLUS sunt dispuși să meargă mai departe cu Florin Cîțu premier, Moșteanu a răspuns: „Poate fi o variantă”, relatează Digi24.

„Dacă vedem că dânsul se așază din nou la masă și respectă – până la urmă despre asta e vorba, despre respect. Discutăm astăzi, vor fi din nou discuții la 16.00. Noi am intrat în povestea asta ca să facem niște reforme. Am auzit de multe ori cuvântul reformă din gura premierului Cîțu și chiar vrem să vedem și noi că chiar sprijină fiecare ministru, fiecare încercare de reformă, indiferent de culoarea politică a ministrului”, a spus Moșteanu.

Liderii alianței au discutat luni despre numirea un ui ministru al sănătății, dar negocierile vor continua și marți.

„A fost o primă întâlnire după criza provocată de demiterea unilaterală a ministrului Vlad Voiculescu. Noi am cerut această întâlnire de miercuri, e bine că a fost și ieri. S-au făcut niște pași, înțeleg, în acea ședință. E foarte important să reașezăm această coaliție pe niște baze solide de colaborare loială și colegială între parteneri”, a spus Ionuț Moșteanu.

„Am tot auzit vânturându-se în ultimele zile argumente constituționale. Da, premierul are argumentul constituțional să demită un ministru, dar într-o coaliție e nevoie de discuții între parteneri, așa cum a fost din prima zi. Așa, și noi, parlamentarii, avem dreptul constituțional să votăm ce vrem noi în comisii sau în plen și să respingem propunerile Guvernului. Folosirea argumentelor constituționale nu va duce la nimic bun, trebuie să revenim la masă, să reașezăm pe niște baze de încredere toată discuția în coaliție, să ne întoarcem la programul de guvernare, să avem o abordare mai analitică, să facem ce am promis românilor împreună – PNL, USR PLUS, UDMR”, a adăugat el.

Liberalii au anunțat că Florin Cîțu are sprijinul PNL.

„Nu dăm foc la plapumă pentru un ministru. Trebuie să înțelegem că trebuie să ai o echipă constructivă. Sunt convins că dacă ar fi funcționat lucrurile bine între dl Voiculescu și dl Cîțu, dacă dl Voiculescu ar fi comunicat exact, din timp, ce trebuie, fără aroganță și fără infatuare, lucrurile ar fi funcționat altfel ”, a spus la Digi24 senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

„Și mai e ceva, într-o coaliție rufele se spală în familie”, a adăugat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *