Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru portofoliul de la Sănătate. El spune că nu există niciun motiv pentru care USR PLUS să nu îl propună în Coaliție.

Afirmația lui Vlad Voiculesc a fost făcută într-un interviu la Europa FM, în contextul în care a vorbit despre necesitatea unei shimbări a modului în care se ocupă funcțiile din sistemul sanitar. Întrebat dacă este posibil să fie tot el propunerea Coaliției pentru ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că este o variantă.

Vlad Voiculescu susține că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru portofoliul de la Sănătate

„Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”, a spus Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă la negocierile de astăzi din coaliție USR PLUS va merge cu propunerea ca el să fie din nou ministru al Sănătății,  Voiculescu a răspuns că „asta e treaba Coaliției”.

„Dincolo de asta, nu e o funcție de carem să mă agăț și, în general, nu o să mă agăț de funcții. Dar, USR PLUS are niște lucruri de făcut în Sănătate”, a mai declarat fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a declarat că demiterea sa din funcție nu a venit în urma unei analize a premierului. Fostul ministru mai admite că i-ar fi greu să lucreze cu premierul Florin Cîțu, căruia Alinața USR PLUS i-a restras sprijinul politic.

Un ordin al Ministerului Sănătății a fost publicat cu tot cu numerele de telefon ale unor medici, iar acest lucru constituie o încălcare a legii exploatării datelor cu caracter personal. Ordinul cu lista experților medicali a apărut pe 13 aprilie, când în funcția de ministru era ministrul demis Vlad Voiculescu.

Este o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon. Ministrul interimar al Sănătății a anunțat că retrage ordinul publicat din greșeală și-l va trimite fără anexa în care apare lista cu medici.

În listă, sunt medicii care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor, atât la nivel central, cât și la nivel județean iar datele care au fost publicate sunt numere de telefon și instituțiile în care își desfășoară activitatea, relatează Digi24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *