Liderii USR PLUS vor avea miercuri o ședință informală în care vor discuta propunerea făcută de Ludovic Orban la discuțiile de marți cu Dan Barna și Kelemen Hunor. Președintele PNL le-a spus celor doi lideri că vrea să fie propus din nou pentru funcția de premier pentru a debloca negocierile, potrivit Digi 24.

Surse politice susțin că cei de la USR PLUS aflaseră de această mutare a lui Ludovic Orban de luni seara, când, se pare, președintele PNL ar fi încercat să obțină sprijinul liderilor din partidul său pentru a doua sacrificare a lui Florin Cîțu.

Miercuri seara liderii USR PLUS vor avea o ședință în care vor analiza varianta Orban – premier, urmând ca joi să fie reluate oficial negocierile cu PNL și UDMR.

USR PLUS discută miercuri propunerea lui Orban să fie iar premier

Dacian Cioloș, copreședinte al Alianței USR PLUS, a transmis un mesaj liderului PNL, Ludovic Orban, care ar vrea să fie din nou premier, sugerând că nu ar accepta așa ceva.

Dacian Cioloș nu îl vrea pe Orban premier: Am vorbit serios când am spus că e nevoie de un nou început
„Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook, copreședintele USR PLUS.

Dacian Ciolos a precizat că USR PLUS nu dorește nicio formulă în care PSD să fie împlicat în vreun fel.

„Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat formal, pe faţă sau pe sub masă, nici un Guvern, nici în Parlament. Acesta e motivul în care am mers şi mergem deschişi la discuţii, fără linii roşii, dar cu o soluţie echilibrată. Noi vrem o construcţie bazată pe încredere, de aceea am spus că avem o opţiune şi pentru premier şi pentru Camera Deputaţilor şi Senatul are un rol important în ierarhia statului, dar majorităţile se construiesc şi se deconstruiesc în Camera Deputaţilor. De aceea noi avem opţiuni şi pentru premier şi pentru şefia Camerei. Am pornit cu premisa că vom găsi împreună înţelepciunea pentru a finaliza aceste negocieri care trebuie să includă şi programul de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș

Leave a comment

Lasă un răspuns