Aderarea la Schengen este mai aproape ca oricând de România
Aderarea la Schengen este mai aproape ca oricând de România

Aderarea la Schengen este mai aproape ca oricând de România, iar discursul politic al politicienilor este aproape la unison. Aproape, pentru că doar USR face notă discordantă și nu pare a susține, ba chiar sabotează intrarea în României în această convenție. O arată un document intern al partidului, prin care liderii invitați la dezbateri trebuie să „cotească” discuția de pe subiectul aderării la Schengen.

Guvernele statelor Uniunii Europene vor vota în luna decembrie dacă România și Bulgaria vor fi primite în spațiul Schengen, după 11 ani de amânări. Un vot favorabil va duce la acceptarea României în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2023.

Singurul partid care merge pe contrasens este USR, care pare mai interesat de acumularea de capital electoral înainte de alegerile din 2024 decât de aderarea României la Schengen în 2023, transmite PsNews.

Astfel, potrivit punctajului de partid, care a intrat în posesia PS News, oficial USR este „pentru” aderare, dar în realitate, Drulă&Co încearcă să revigoreze campania anticorupție din perioada Dragnea, care le-a adus și cele mai multe voturi.

Punctajul USR pe aderarea României la Schengen:

”USR susține fără rezerve aderarea României la Schengen

România și românii merită să fie în Schengen

Un ministru de interne corupt pune în pericol acest obiectiv fundamental al țării

De aceea Bode trebuie demis urgent

Ne trebuie un ministru de Interne CREDIBIL și INTEGRU ca să nu ratăm Schengen

Dacă cumva ratăm acest obiectiv, este numai din cauza lui Iohannis și a clicii lui

NU fugiți pe fente cu olandezii sunt de vină. Dacă se insistă f mult, de reamintit că partidul care se opune este din EPP (grupul popularilor în care e PNL).

Întoarceți discuția la Bode, BMW-uri, corupție și necesitatea să plece, orice altceva ați fi întrebați (de ex. “Î: Dar e nevoie de un armistițiu, credeți că trebuie pace politică? R: E nevoie să nu mai avem un ministru de Interne corupt care cumpără mașini cu dedicație. Ne face enorm de mult rău ca țară, riscăm să ratăm Schengen din cauza sa.”)”

Pe lângă punctajul de partid invocat la televiziunile unde sunt invitați, USR-iștii au trimis și sesizări scrise, pentru corupție, către OLAF și EPO (Parchetul European), în cazul BMW-urilor cumpărate de Poliție, sau către Comisia de la Veneția în cazul Legilor Justiției.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *